НАЧАЛО Други

Директорът на Ripple иска да спре делото със SEC и да се реши извън съда

29.07.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Ripple иска да спре делото със SEC и да се реши извън съда

В продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) настъпиха някои скорошни развития.

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs, Брад Гарлингхаус, отправи важно искане – съдебното дело да бъде спряно и да се реши с извънсъдебно споразумение. Това се случва след важно решение на съдия Анализа Торес, която призова Ripple и SEC да обмислят уреждане на някои аспекти на делото.

Освен това в неотдавнашно съдебно заявление Ripple поиска оттегляне на адвокат Лиза Р. Зорнберг, която представляваше ответниците. С молбата се иска одобрението на съда Зорнберг от Debevoise & Plimpton LLP да се оттегли като адвокат по делото на SEC, тъй като след 31 юли тя вече няма да бъде свързана с адвокатската кантора.

Въпреки това Ripple Labs ще продължи да бъде представлявана от други адвокати от Debevoise & Plimpton LLP, като компанията увери, че тази промяна няма да повлияе негативно на интересите на ответниците, включително на Брад Гарлингхаус и съоснователя Крис Ларсен.

В интересен кариерен ход бившият федерален прокурор Лиза Р. Зорнберг бе назначена за главен съветник на кметството от кмета на Ню Йорк, Ерик Адамс.

Тъй като съдебният процес наближава своя край, съдия Анализа Торес го препраща на съдия-магистрат Сара Нетбърн. Съдия Нетбърн поиска от Ripple и SEC да се споразумеят за подходящи дати за конференция за постигане на споразумение, като се съсредоточат върху въпроси, свързани с институционалните продажби на XRP.

В хода на това производство беше одобрено оттеглянето от делото на други трима адвокати – Анна Р. Гресел, Клейтън Дж. Мастерман и Кайли Чизъл Ким.

Цената на XRP преживя рязък скок след обобщеното съдебно решение и съобщението за бъдещите планове на Ripple. Интересното е, че адвокат Джон Е. Дийтън смята, че дори ако председателят на SEC Гари Генслер обжалва, XRP вероятно ще запази класификацията си като не ценна книга за поне две години, като се имат предвид потенциалните предизвикателства пред SEC.

Цената на XRP към момента на писане на статията е $0.71, като показва лек спад от 0.50% през последните 24 часа и 8% спад през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.