НАЧАЛО Биткойн

Директорът на MicroStrategy: Oт Биткойн скептик до максималист

септември 22, 2020 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на MicroStrategy: Oт Биткойн скептик до максималист

Решението на MicroStrategy да използва Биткойн като основната си резервна валута навява на мисълта, че Майкъл Сайлър привидно фаворизира актива пред алткойните.

В Twitter публикация от 20-ти септември изпълнителният директор на компанията за бизнес разузнаване заяви, че смята Биткойн (BTC) за мрежа за крипто активи, за разлика от токени като Етериум (ETH) или стабилни монети, които той нарича “мрежи за крипто-приложения“.


Публикувайки графика от сайта Bitcoin Dominance, главният изпълнителен директор твърди, че доминантността на монетата “е нараснала от ниското ниво от 71,05% на 20-ти декември 2017 г. до 93,57% днес“.


Въпреки това, Сейлър е умишлено селективен, когато става въпрос за тези данни. Цифрите на Bitcoin Dominance не включват първични предложения за монети или стабилни монети, а по-скоро “включват само монети, използващи доказателство за работа, които се опитват да бъдат пари“.


Според CoinMarketCap, който взема предвид стабилни монети като Tether (USDT), доминантността на Биткойн е било на дъно от 56,67% към 13-ти септември, докато Messari показваче показателят е по-близо до 59%. И двете са далеч от 93-процентовата доминантност, публикувано от Сейлър. 


Етериум и DeFi водят алткойн сезона тази година, тъй като 10-те най-големи токена в DeFi сега представляват пазарна капитализация от около 9 милиарда долара в сравнение с 200 милиарда долара за Биткойн.


Въпреки че първоначално заяви, че “дните на Биткойн са преброени” през 2013 г., през последните седмици Сейлър се обърна към крипто актива след покупката от страна на MicroStrategy на стойност 250 милиона долара в BTC като резервна валута през август. На 14-ти септември той обяви, че впоследствие фирмата е купила допълнително BTC на стойност 175 милиона долара.


Биткойн мащабира съвсем добре като запас от стойност.


Сейлър не е сам в крипто общността, като дисконтира по-голямата част от алткойните. Емин Гюн Сирер, създателят на първата базирана на доказателство за работа криптовалута, заяви през април, че Биткойн максималистите са прави, когато обозначават “95% от нещата като измами”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.