НАЧАЛО Крипто Крими

Директорът на FTX отрича пред съда да е извършвал измами

октомври 28, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на FTX отрича пред съда да е извършвал измами

В дългоочакваните си показания Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, категорично заяви, че не е участвал в никакви измамни дейности.

Този ключов момент настъпва в хода на съдебен процес за измама , в който Банкман-Фрийд е изправен пред възможността да получи над 100 години затвор. Той се обърна директно към обвиненията срещу него и предполагаемото му участие в падането на борсата.

Вчера Банкман-Фрийд даде показания, отбелязвайки важен етап в процеса, без присъствието на съдебни заседатели. Той беше разпитан за законността на действията си, докато е ръководил FTX. През цялото време той твърдо поддържаше тезата за своята невинност.

Освен това съоснователят Сам Банкман-Фрийд беше обвинен в извършването на едно от най-големите финансови престъпления в историята на САЩ.

Сега, в разгара на продължаващия съдебен процес, Банкман-Фрийд най-накрая получи възможност да представи показанията си, като категорично заяви, че не е измамил никого. Това изненадващо изявление последва убеждението му, че получаването на депозити от FTX чрез хедж фонда Alameda Research е било в рамките на закона.

Освен това по време на вчерашните показания той разкри, че е потърсил съвет от правния екип на FTX. По-конкретно, той е бил запитан дали е намерил увереност в начина, по който юристите са структурирали транзакциите, на което Банкман-Фрийд е отговорил с краткото “Да“.

Според информацията бившият главен изпълнителен директор на FTX последователно е обяснявал своята невинност във връзка с фалита на платформата. Освен това по време на съдебния процес той стана свидетел на енергична защита срещу обвиненията, че е организирал използването на над $8 милиарда клиентски средства за инвестиции. Следователно показанията му са първият случай, в който неговият разказ за събитията е официално представен на съдебните заседатели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.