НАЧАЛО Други

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като "Zhaojun".

Вследствие на това екипът спомена за невъзможността си да получи достъп до сървърите на проекта поради отсъствието на главния изпълнителен директор.

От 24 май насам няма скорошна активност в акаунта на Zhaojun в Twitter и се разпространяват непотвърдени слухове, че ръководителите на Multichain са били задържани в Китай.

В последната си актуализация Multichain съобщи и за проблем със сканиращата мрежа от възли на Router5. Екипът описа този проблем като “извън техните права и възможности” и поради това реши временно да спре мултиверижните услуги за 11 засегнати вериги.

Освен това екипът поиска от партньорите да се въздържат от задействане на смарт договори, свързани със засегнатите вериги.

По-рано подобен проблем се беше появил с Router2.

Проблемите, с които се сблъсква Multichain, продължават вече една седмица. На 23 май проектът се сблъска със забавяния на транзакциите, като първоначално ги обясни с временни проблеми, причинени от актуализация.

Въпреки това някои проблеми продължиха да съществуват.

В загадъчно изявление на 24 май проектът неясно обясни проблемите си с “форсмажорно” събитие, без да предостави подробна информация за причината. В днешното съобщение се посочва невъзможността им за достъп до сървърите и по-дълбоки организационни проблеми.

В резултат на тази криза Binance временно преустанови депозитите за токени, свързани с Multichain, а собственият токен на Multichain отбеляза значителен спад в стойността си.

През последните седем дни стойността на токена MULTI на Multichain е намаляла с около 22%. За разлика от него Биткойн, считан за пазарен бенчмарк, се е повишил с 3% през същия период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.