НАЧАЛО Други

Директорът на FTX предлага децентрализация за Twitter

април 17, 2022 4:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на FTX предлага децентрализация за Twitter

Изпълнителният директор на FTX Сам Банкман-Фрийд предложи децентрализиран модел за Twitter. Предложението на предприемача идва моменти след като Мъск разкри, че е направил оферта за социалната медия.

Потребителите ще могат да създават своя потребителски интерфейс

Интернет и крипто пазарите се раздвижиха след разкриването на офертата на Илон Мъск за Twitter. В туит в четвъртък най-богатият човек в света разкри, че е предложил да закупи Twitter за $54.2 на акция, оферта от около $43 милиарда.

Това следва решението на милиардера да стане най-големият акционер на компанията. Има обаче опасения, че приватизирането на Илон Мъск на популярната платформа за микроблогинг с над 250 милиона потребители би довело до твърде голяма централизация на властта и би било в противоречие със свободата на словото за място, което Мъск описва като „де факто обществен градски площад“.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Уолстрийт прогнозира 100% скок на цената на Coinbase (COIN)

В отговор на тези опасения, главният изпълнителен директор на FTX, една от най-големите крипто борси в света, предложи децентрализиран модел за платформата. Банкман-Фрийд предлага туитовете да се хостват в блокчейн, като потребителите решават кой ще има достъп до тях, като също така добавя, че платформата осигурява приходи от туитове и нейния потребителски интерфейс.

Що се отнася до монетизацията, изпълнителният директор на крипто борсата предлага потребителите да плащат $0.01 на туит, добавяйки, че могат да използват потребителския интерфейс за приходи и субсидиране. Осигуряването на приходи от потребителския интерфейс ще включва реклами, а субсидирането ще бъде използване на приходи от реклами за плащане на мрежови такси. Въпреки това, една от най-вълнуващите функции, за които директорът на FTX говори в своя модел, е способността на потребителите да създават и модерират своя потребителски интерфейс, като се възползват от блокчейн технологията.

Тъй като съобщенията ще бъдат на [блокчейн], потребителите ще контролират своите данни. Това означава, че всеки може да изгради свой собствен потребителски интерфейс в Twitter! Техният потребителски интерфейс ще може да изтегля същите основни съобщения и да композира безпроблемно с тях. Потребителските интерфейси биха могли да израснат от екосистемата и да си осигуряват приходи чрез такси за потребителски интерфейс или да се субсидират. Всеки потребителски интерфейс може да има своя собствена политика за модериране – вече не едно лице/компания, които да контролират речта.

Ефектът върху протоколите от първи слой, въздействията върху крайния резултат за Twitter и трудността

Банкман-Фрийд вярва, че този ход също ще има нетен положителен ефект върху протоколите от първи слой. Според него, ежедневното хостване на близо половин милиард туитове в блокчейна би наложило тези мрежи да подобрят своята мащабируемост по отношение на TPS (транзакции в секунда). Туитът гласи: „Това би принудило някои протоколи от първи слой да се мащабират до стотици хиляди TPS, ако не и милиони, ако харесванията/RT също са на блокчейна. Но честно казано, това е нещо, което така или иначе трябва да се случи.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Краткосрочните перспективи на Биткойн (BTC) са несигурни – ето защо

Докато Фрийд не е сигурен относно въздействието, което предлаганият от него модел би имал върху приходите на компанията, той очаква, че неговият модел ще реши проблемите около модерирането, централизацията и прозрачността. Той разкри, че макар и да не е лесно начинание, то не е невъзможно и може бързо да бъде изпълнено при правилното търсене.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене