НАЧАЛО Други

Директор от Coinbase твърди, че стейкинг услугите на компанията не са ценни книжа

февруари 12, 2023 9:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директор от Coinbase твърди, че стейкинг услугите на компанията не са ценни книжа

Наскоро в крипто сектора се появиха слухове, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) би искала да забрани на инвеститорите на дребно да участват в залагания (стейкинг) на криптовалута.

В пост, публикуван един ден след като криптоборсата Kraken спря услугите си за залагане в САЩ в отговор на изпълнително действие на Комисията за ценни книжа и борси Гревал заяви, че услугите за залагане на Coinbase не са ценни книжа.

Главният юридически директор на Coinbase, Пол Гревал обаче твърди още, че грешни стъпки в регулирането на технологията, която стои в основата на екосистемите за залагане, могат да имат сериозни и негативни последици, включително да принудят потребителите в САЩ да се насочат към по-слабо регулирани чуждестранни платформи.

Той сподели още, че според него стейкинга не е ценна книга съгласно Закона за ценните книжа на САЩ, нито съгласно теста на Хауи, който SEC използва, за да определи дали даден инвестиционен договор е ценна книга.

Според него стейкърите запазват пълната собственост върху активите си по всяко време, както и правото да ги изтеглят в съответствие с основния протокол. Именно заради това свързаните услуги със залагането не представляват инвестиция на пари, дори при разширено определение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн кит се събуди след 11 години и близо 180,000% печалба


Гревал смята, че залагането на активи също така не отговаря на критериите на Хауи за общо предприятие, тъй като активите се залагат в децентрализирани мрежи и транзакциите се потвърждават чрез общност от потребители, а не чрез общо предприятие.

Главният юридически директор посочи, че възнагражденията от стейкинг се определят чрез протокола, а не чрез Coinbase. Следователно това не отговаря на определението за общо предприятие, дадено в съдебната практика.

Според него услугите за залагане на залози не изплащат възнаграждения въз основа на усилията на другите. Освен това услугите свързани със залагане, предоставяни от доставчиците на услуги, не са предприемачески, управленски или значим фактор за това дали клиентите получават награди за залагане или за размера на получените награди. Гревал смята, че стейкинга е по-скоро в сектора на ИТ услугите, а не инвестиционните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене