НАЧАЛО Други

Дигитализираното евро е необходимост, според основателя на Ledger

НОЕ. 16, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигитализираното евро е необходимост, според основателя на Ledger

Ерик Ларшевeк, основателят на Ledger, наскоро коментира пред френския медиен бюлетин Capital, твърдейки, че Европа се нуждае от собствена държавна криптовалута.

Той смята, че това е най-добрият начин да се отвърне на плановете на Facebook за Libra.

Ledger е един от водещите производители на хардуерни портфейли за криптовалути. Oснователят на компанията наскоро сподели мнението си относно това, което според него трябва да направи Европа, за да остане в крак с нещата. Идеята е проста - Европа има нужда от държавна криптовалута.

Необходимо ли е дигитално евро?


Идеята може да звучи като анатема на тези, ангажирани с оригиналната философия зад криптовалутите. В края на краищата криптовалутите не трябва ли да бъдат децентрализирани и да няма намеса от държавата? Въпреки това, в ерата на геополитическото съперничество, криптовалутите придобиха политическа форма. Сега те се включват в проекти, ръководени от държавите - най-вече в Китай.

В интервю за френското списание Capital, Ерик Ларшевeк даде своя пример защо Европа трябва да се заеме с тези тенденции и да издаде своя собствена държавна криптовалута. Както споделя Ларшевeк, ние се нуждаем от крипто актив, която да служи като „мост между криптовалутите и реалния свят“. Освен това, работата с интелигентни договори ще бъде много по-лесна. В крайна сметка, достъпните стабилни монети липсват от уравнението.

Libra се опитват да направят подобни планове, но това, че е частна компания с толкова много власт в интернет, това го засяга. В крайна сметка стабилните монети няма да достигнат необходимото ниво на приемане, ако задачата е възложена единствено на стремежите на Facebook.

Първоначалните планове на Ларшевек за проект за криптовалути са до голяма степен експериментални. Според него, такъв мандат във Франция ще е най-ползотворен в ръцете на Публичната Инвестиционна Банка (BPI) или Caisse des Dépôts (CDC) за усъвършенстване на процеса на национално ниво. След това той може да бъде разширен до цялата Еврозона като опция за виртуална валута на същото ниво като законно платежно средство.

Биткойн е тук, за да остане, но имаме нужда от държавни стабилни монети


Ларшевек не говори за това как „евро-криптовалутата“ може да замени Биткойн. Напротив, той потвърждава, че е "върл защитник на Биткойн" и споделя вярата си, че икономическите кризи в бъдеще ще популяризират Биткойн.

Волатилността на флагманската криптовалута, обаче, го прави неизползваем като средство за масови транзакции. Ето защо Ларшевек вярва, че ако блокчейн „навлезе в мейнстрийма“ ще се изисква виртуална валута, подкрепена от държавата. Най-интуитивната идея би била да се токенизират съществуващите фиатни валути, за да се гарантира, че има мост между света на криптовалутите и света на традиционната търговия.

Подобни идеи не изглеждат нереални, като се има предвид, че държавите вече се състезават да издават свои собствени стабилни монети. Въпрос на време е докато видим издаването на дигитално евро.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Банката на Китай използва блокчейн с цел емитиране на финансови облигации за $2.8 милиарда
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността. Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в б...
ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света