НАЧАЛО Други

Дигитализираното евро е необходимост, според основателя на Ledger

НОЕ. 16, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигитализираното евро е необходимост, според основателя на Ledger

Ерик Ларшевeк, основателят на Ledger, наскоро коментира пред френския медиен бюлетин Capital, твърдейки, че Европа се нуждае от собствена държавна криптовалута.

Той смята, че това е най-добрият начин да се отвърне на плановете на Facebook за Libra.

Ledger е един от водещите производители на хардуерни портфейли за криптовалути. Oснователят на компанията наскоро сподели мнението си относно това, което според него трябва да направи Европа, за да остане в крак с нещата. Идеята е проста - Европа има нужда от държавна криптовалута.

Необходимо ли е дигитално евро?


Идеята може да звучи като анатема на тези, ангажирани с оригиналната философия зад криптовалутите. В края на краищата криптовалутите не трябва ли да бъдат децентрализирани и да няма намеса от държавата? Въпреки това, в ерата на геополитическото съперничество, криптовалутите придобиха политическа форма. Сега те се включват в проекти, ръководени от държавите - най-вече в Китай.

В интервю за френското списание Capital, Ерик Ларшевeк даде своя пример защо Европа трябва да се заеме с тези тенденции и да издаде своя собствена държавна криптовалута. Както споделя Ларшевeк, ние се нуждаем от крипто актив, която да служи като „мост между криптовалутите и реалния свят“. Освен това, работата с интелигентни договори ще бъде много по-лесна. В крайна сметка, достъпните стабилни монети липсват от уравнението.

Libra се опитват да направят подобни планове, но това, че е частна компания с толкова много власт в интернет, това го засяга. В крайна сметка стабилните монети няма да достигнат необходимото ниво на приемане, ако задачата е възложена единствено на стремежите на Facebook.

Първоначалните планове на Ларшевек за проект за криптовалути са до голяма степен експериментални. Според него, такъв мандат във Франция ще е най-ползотворен в ръцете на Публичната Инвестиционна Банка (BPI) или Caisse des Dépôts (CDC) за усъвършенстване на процеса на национално ниво. След това той може да бъде разширен до цялата Еврозона като опция за виртуална валута на същото ниво като законно платежно средство.

Биткойн е тук, за да остане, но имаме нужда от държавни стабилни монети


Ларшевек не говори за това как „евро-криптовалутата“ може да замени Биткойн. Напротив, той потвърждава, че е "върл защитник на Биткойн" и споделя вярата си, че икономическите кризи в бъдеще ще популяризират Биткойн.

Волатилността на флагманската криптовалута, обаче, го прави неизползваем като средство за масови транзакции. Ето защо Ларшевек вярва, че ако блокчейн „навлезе в мейнстрийма“ ще се изисква виртуална валута, подкрепена от държавата. Най-интуитивната идея би била да се токенизират съществуващите фиатни валути, за да се гарантира, че има мост между света на криптовалутите и света на традиционната търговия.

Подобни идеи не изглеждат нереални, като се има предвид, че държавите вече се състезават да издават свои собствени стабилни монети. Въпрос на време е докато видим издаването на дигитално евро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Дигиталните валути на централните банки могат да бъдат следващата стъпка в еволюцията на парите
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ливанската лира се срина - сега струва едно сатоши

„Ливанската лира сега струва едно сатоши“, публикува в Twitter Сайфед Амус, който написа 'The Bitcoin Standard'. Авторът и академик, който израства в Ливан, визира най-малката деноминация на Биткойн....
ЮЛИ. 2, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Близо 1,9 милиона души в Обединеното кралство притежават Биткойн

Проучването показва, че 1,9 милиона души в Обединеното кралство, или около 3,86% от възрастното население, притежават Биткойн (BTC) и други криптовалути. Броят на жителите на Обединеното кралство, ...
ЮЛИ. 2, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джеф Безос вече може да купи абсолютно всичкия Биткойн в циркулация

Нетната му стойност сега се оценява на $171,6 милиарда, което означава, че той теоретично може да закупи всички биткойни в обращение (18,420,625 BTC).Пазарната капитализация на най-голямата криптовал...
ЮЛИ. 2, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance се готвят да купят мажоритарен дял в крипто стартъпа Swipe

Ходът поставя основата за криптовалутата да пусне своя собствена дебитна карта.Binance може да обяви сделката в рамките на седмицата, според The Block.Крипто борсата обяви през април, че работи върху ...
ЮЛИ. 1, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света