НАЧАЛО Финтех

Deutsche Borse стартира платформа за крипто търговия

07.03.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Borse стартира платформа за крипто търговия

Deutsche Boerse, операторът на най-голямата германска фондова борса, стартира платформа за спот търговия с криптовалути, предназначена за институционални клиенти, както беше обявено в изявление, публикувано във вторник. 

Платформата, чието стартиране бе обявено на 5 март, наречена Deutsche Börse Digital Exchange (DBDX), въвежда напълно регулирана среда, предназначена за търговия, сетълмент и попечителство на криптоактиви, като гарантира спазването на правните стандарти, обясниха от компанията.

Първоначално DBDX ще улесни търговията чрез механизъм за заявка за котировка (RFQ), последван от въвеждането на многостранна търговия. Deutsche Boerse ще наблюдава операциите на платформата за търговия, а на Crypto Finance ще бъдат поверени услугите по сетълмент и попечителство.

Карл Кьолцер, ръководител на отдел “Валутни и дигитални активи” в Deutsche Boerse, подчерта целта за създаване на надежден пазар за криптовалутни активи, като се дава приоритет на прозрачността, сигурността и регулаторното съответствие за институционалните клиенти в Европа.

Миналия месец германският регулаторен орган предостави на Crypto Finance четири лиценза, обхващащи услуги за дигитални активи, търговски операции, процедури за сетълмент и попечителски функции в рамките на Германия.

Интересното в ситуацията е, че Crypto Finance, подкрепена от Deutsche Boerse, по-рано обяви сътрудничество с доставчика на финансови услуги Apex Group за въвеждане на крипто инвестиционни продукти от институционален клас.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.