НАЧАЛО Блокчейн

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

15.05.2024 1:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

Присъединявайки се към Project Guardian на MAS, Deutsche Bank цели не само да тества отворена и оперативно съвместима блокчейн платформа, но и да допринесе за установяването на индустриални стандарти и протоколи.

Водено от Бун-Хионг Чан, ръководител на отдела за ценни книжа и технологии на Deutsche Bank за Азиатско-тихоокеанския регион, партньорството означава съгласувани усилия за отключване на потенциала на управлението на дигитални фондове и инвестиционното обслужване.

Сътрудничеството с Memento Blockchain, софтуерна платформа, специализирана в DeFi и управление на дигитални активи, се основава на успеха на предишното им начинание, Project DAMA. С разработването на DAMA 2, Deutsche Bank е готова да продължи своето изследване на блокчейн технологията и нейните приложения във финансовия сектор.

Чрез тази инициатива банката се стреми да използва опита на Interop Labs и да се интегрира с мрежата Axelar, основен играч в областта на оперативната съвместимост на блокчейн.

Това партньорство с Project Guardian на MAS подчертава ангажимента на Deutsche Bank за иновации и сътрудничество в непрекъснато развиващия се пейзаж на дигиталните финанси. Тъй като глобалните финансови регулатори продължават да изследват и да се ориентират в сложността на блокчейн технологията, инициативи като Project Guardian служат като решаващи платформи за споделяне на знания и сътрудничество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проект влиза в ново партньорство с Google Cloud

Фондацията Fantom влезе в стратегически съюз с Google Cloud, за да насърчи растежа на децентрализирани приложения (dApps) на своята платформа.

29.05.2024 14:30 1 мин. четене

Binance временно ще спре депозитите и тегленията на Етериум – ето кога

Binance наскоро разкри плановете си за кратка пауза в депозитите и тегленията в мрежата на Етериум.

28.05.2024 18:30 1 мин. четене

Ledger започна дистрибуцията на своя нов хардуерен портфейл

Ledger най-накрая започна да изпраща дългоочаквания си хардуерен портфейл Ledger Stax на клиентите, които са го поръчали предварително преди повече от година, с което сложи край на дългото забавяне на първоначалната дата на пускане на пазара.

28.05.2024 17:00 1 мин. четене

Ето кои са най-разработваните криптовалути в блокчейна BNB Chain

Компания за блокчейн анализи Santiment, публикува информация за алткойните, които привличат голям интерес от страна на разработчиците в BNB Chain – блокчейн мрежата на Binance.

27.05.2024 13:36 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.