НАЧАЛО Други

Deutsche Bank обяви масови съкращение – как ще се отрази това на крипто?

02.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank обяви масови съкращение – как ще се отрази това на крипто?

През 2023 г. крипто пазарите в световен мащаб се сблъскаха с предизвикателства, като се бореха с уволнения и забавени заплати на фона на финансовото напрежение, високите лихвени проценти и намаления апетит на инвеститорите.

Тенденцията се запази и през 2024 г., като масовите уволнения продължиха.

Германската Deutsche Bank неотдавна разкри планове за съкращаване на 3,500 работни места в рамките на усилията за намаляване на разходите, като целта е да се спестят $1.7 милиарда. Съкращението включва рационализиране на работните процеси и внедряване на автоматизация.

Този ход следва съобщението на Citi за намаляване на работната сила с около 20,000 служители, като и двете мерки са в отговор на разочароващите тримесечни резултати. По подобен начин BlackRock Inc., голяма инвестиционна банка, оповести по-рано съкращения на 3% от работната си сила.

Крипто индустрията, известна с чувствителността си към глобалните икономически промени, е изправена пред потенциални последици от продължаващите предизвикателства във финансовия сектор. През 2023 г. широкоразпространените съкращения в технологичния сектор оказаха значително въздействие върху служителите в крипто сектора, като 75% от тях преживяха намаляване на заплатите.

Приблизително 60% се сблъскаха с намаление от 10%, а 8.9% видяха по-съществени съкращения, надхвърлящи 30%. Увеличаващите се съкращения в традиционните банкови и финансови сектори могат да представляват предизвикателство за пазарите на криптовалути.

В перспектива до 2024 г. финансовият сектор, включително крипто, очаква потенциално възстановяване. През последното тримесечие индустрията с нетърпение очакваше възстановяване, въпреки че бе изправена пред намалено търсене от страна на инвеститорите и несигурни условия.

Сривът на Silvergate Bank през януари 2023 г., отчитащ загуба от $8.1 милиарда, допълнително разтърси крипто пазарите. Центърът за финансови услуги на Делойт прогнозира период на тестване на моделите на приходите във финансовия сектор през 2024 г. Макар че органичният растеж може да бъде ограничен, банките обикновено се считат за в силна позиция, което налага проучване на нови източници на приходи в напрегнати финансови условия.

Макар че одобрението на спот Биткойн ETF за кратко повдигна пазарния дух, първоначалното вълнение отслабна. Фактори като потенциалното одобрение на ETF за Етериум, халвингът на Биткойн, предстоящият сезон на отчетите и потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Фед могат да допринесат за така необходимия положителен обрат на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.