НАЧАЛО Биткойн

Ето как реагираха двете най-големи криптовалути след срещата на FOMC

02.02.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как реагираха двете най-големи криптовалути след срещата на FOMC

Основните криптовалути, като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), отбелязаха спад след изявлението на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, че не предвижда намаляване на лихвените проценти преди предстоящата среща на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC), насрочена за март.

Преди изявлението на Пауъл някои пазарни анализатори прогнозираха потенциално понижение на високолихвените проценти. Неочакваните забележки на Пауъл обаче оказаха значително въздействие върху пазара.

Въпреки че по-ранните прогнози съвпадаха с решението на Федералния резерв да запази лихвените проценти непроменени, изявлението на Пауъл противоречеше на очакванията. Политическият екип на Фед запази диапазона на лихвените проценти на 5.25% до 5.50%.

По време на брифинг за пресата на живо, Пауъл обясни прогнозата с облекчаването на инфлацията през последната година, която въпреки подобрението остава над целевата стойност от 2%. Пауъл подчерта необходимостта от устойчиви доказателства, че инфлацията се движи към целта си.

Реакцията на пазара на изявлението на Пауъл подчерта предпазливата позиция на инвеститорите. Ако Пауъл беше намекнал за намаляване на лихвените проценти, цените може би щяха да се повишат рязко.

Анализирайки дневния таймфрейм на BTC/USD, балансовият обем (On Balance Volume – OBV) показа спад, което сочи към предпазливостта на инвеститорите към Биткойн.

По-нататъшен спад на OBV може да подскаже липса на натиск за покупки, което потенциално може да доведе до спад на BTC под $42,000. 9-ЕМА и 20-ЕМА показаха консолидация, което предполага, че BTC може да се търгува между $41,826 и $43,217.

ETH отразяваше движението на цената на Биткойн. Индикаторът за натрупване/разпределение (A/D) по това време предполагаше забавяне на покупките на ETH. Въпреки това той не предполагаше непременно значително разпределение на алткойна.

Подобно на BTC, RSI на дневната графика на ETH потвърди недостига на поръчки за покупка. При силно бичи сценарий ETH може да се изкачи обратно над $2,300. Въпреки това, ако лихвените проценти останат непроменени до март, може да има низходящ натиск върху цената на ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор достигна $2 милиона печалба само за два месеца – ето как

От Arkham Intelligence споделиха, че проницателен инвеститор се е възползвал от неотдавнашния скок на меме монетата Dogwifhat (WIF), постигайки впечатляваща възвръщаемост от 33,000% от инвестицията си в Solana.

04.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.