НАЧАЛО Други

Делото срещу FTX и основателя на борсата Сам Банкман-Фрийд наближава своя край

ноември 1, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото срещу FTX и основателя на борсата Сам Банкман-Фрийд наближава своя край

Съдебният процес срещу Сам Банкман-Фрийд, бившия главен изпълнителен директор на FTX, е към своя край.

Банкман-Фрйид, който е обвинен в седем измами, направи последен опит да повлияе на журито с поредица от твърдения и уклончиви отговори.

Процесът продължи през целия октомври и се очаква да продължи и през ноември. Присъдата по делото на Банкман-Фрийд остава несигурна, въпреки че близкото му обкръжение, включително бившият главен изпълнителен директор на FTX Digital Markets Райън Саламе, съоснователят Гари Уанг, бившият ръководител на инженерния отдел Нишад Синг и бившият главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън, се признаха за виновни.

По време на показанията си Уанг, Елисън и Синг се изказаха неблагоприятно за Банкман-Фрийд, техен бивш приятел, шеф, а в случая на Елисън – и бивш романтичен партньор.

Сривът на FTX отбеляза важен момент за крипто индустрията. През близо 12-те месеца, откакто започна процедурата по несъстоятелност и топ мениджърите признаха вината си, съдбата на Банкман-Фрийд остана централен въпрос.

Окончателната присъда се очаква през следващата седмица, което съвпада приблизително с годишнината от падането на FTX. С наближаването на финала напрежението продължава, засенчено от последиците. Медиите, както в крипто сферата, така и извън нея, препълниха сградата на съда в ранните часове, за да си осигурят места и да отразят процеса.

Влиятелните лица, които присъстваха на това, което беше наречено “процесът на века”, също бяха подложени на контрол, както съобщи New York Times. Маршалите на САЩ, които следяха за реда както в съдебната зала, така и в съседните препълнени зони, изразиха недоволство от статия в “Ню Йоркър“, която разкрива нарушения на правилата от страна на участниците.

Съществува вероятност за допълнителни процедури в съдебната зала след произнасянето на присъдата. Ако Банкман-Фрийд бъде признат за виновен, ще последва изслушване за произнасяне на присъда. Въпреки това приключването на процеса означава край на една дългоочаквана глава, независимо от резултата.

Последната глава от тази история обаче няма да приключи, докато FTX не излезе от фалит. Делото в Делауеър продължава, като новият главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей, се бори с това, което той описва като “най-трудната финансова катастрофа“, която е виждал, в опит да върне средствата на кредиторите на FTX.

Докладите сочат, че FTX обмисля ново начало, което потенциално може да отбележи възраждане, подобно на феникс. Всички бивши ръководители на компанията обаче са се оттеглили от нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.