Home

Делото на SEC срещу Binance US не е подкрепено от факти според крипто борсата

02.07.2024 18:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото на SEC срещу Binance US не е подкрепено от факти според крипто борсата

Binance.US, американският клон на най-голямата борса за криптовалути в света Binance, се подготвя за следващия етап от продължаващата си съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Това се случва след неотдавнашното съдебно решение от 1 юли, в което се твърди, че делото на SEC срещу Binance.US ще продължи.

На 28 юни окръжният съдия на САЩ Ейми Берман Джаксън потвърди 10 от 13-те обвинения, повдигнати срещу Binance от SEC. Подкрепените обвинения включват твърдения, свързани с първичното предлагане на токени, текущите продажби на BNB, услугите за стейкинг, липсата на регистрация и измами. Съдията обаче отхвърли обвиненията, свързани с вторичните продажби на BNB и услугата Simple Earn.

Обвиненията на SEC са съсредоточени върху предполагаеми нарушения на закона за ценните книжа от страна на Binance.US. Въпреки неуспешните опити тези обвинения да бъдат отхвърлени, борсата запазва твърдата си позиция.

В отговор на решението на съда Binance.US направи изявление, в което изрази готовността си да продължи съдебния процес. Фирмата отбеляза, че е била подготвена за този развой и очаква с нетърпение делото.

Борсата заяви:

Оставаме уверени в позицията си, че делото на SEC не е подкрепено от фактите или закона и че Комисията не разполага с правомощията, които се опитва да упражни, за да предприеме действия срещу нас. Вярваме, че тази позиция ще бъде потвърдена от съда своевременно.

Освен това Binance.US твърди, че се е придържала към ограничените насоки, предоставени от регулатора. Компанията разглежда настоящия съдебен иск като още едно доказателство за агресивната и политически мотивирана регулаторна тактика на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.