НАЧАЛО Други

DeFi секторът нараства с главоломни темпове

октомври 1, 2021 12:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi секторът нараства с главоломни темпове

Ново проучване на платформата за анализ DappRadar разкри степента, до която децентрализираното финансиране и пазарите на незаменимите токени (NFT) са нараснали тази година.

Общата стойност, заключена в DeFi протоколите, е нараснала с 936% през последните 12 месеца.

В своя доклад за стойностния поток от 30-ти септември платформата за криптоанализ DappRadar съобщи, че има значителен ръст на NFT и блокчейн игрите, като DeFi все още генерира значителна стойност.

“Въпреки че стойността тече до известна степен от DeFi към NFT, изглежда, че и двете категории генерират стойност по независим начин.”

Изследването се задълбочи в DeFi, базиран на Етериум, който все още е доминантната сила в сектора въпреки появата на конкурентни мрежи като Binance Smart Chain (BSC), Solana и Avalanche.

Заключената стойност продължава да се увеличава, като държания Wrapped Ethereum скача с 400% от юли 2020 г., а стабилните монети Tether и Dai се увеличават съответно с 1,300% и 500%.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нов алткойн скача след листинг на Binance

Понастоящем DappRadar отчита обща заключена стойност (TVL) от $114.8 милиарда, което е увеличение от 936% спрямо същия период миналата година. Докладът добавя, че TVL на индустрията нараства със 75% между 23-ти юли и 5-ти септември, достигайки връх от $195 милиарда във всички вериги.

Важно е да се отбележи, че DappRadar предполага, че използването на TVL не е добър начин за измерване на движението на стойността.

“Докато TVL е един от най-важните показатели за оценка на текущото състояние на децентрализираните финанси, той не е показател за разбиране на движението на стойността.

TVL е напълно зависим от основния актив, като по този начин осигурява фалшива оптика от гледна точка на стойността.”

По време на съставянето на изследването 68% от всички обезпечения, заключени в DeFi, са били базирани на Етериум. BSC е вторият по големина блокчейн по отношение на TVL със $17.8 милиарда, или 15.5% от общата сума.

PancakeSwap DEX доминира DeFi на BSC с $8.7 милиарда в TVL. Третата по големина верига по отношение на обезпечението на DeFi на DappRadar е Polygon със заключени $2.7 милиарда – обаче докладът не включва данни за Solana, който има заключени $9.5 милиарда според уебсайта за алтернативни анализи DeFiLlama.

Пазарът на NFT OpenSea е пазарен лидер, като 99.7% от неговите сделки се случват на Етериум, въпреки че платформата предлага USDC, DAI и Polygon (MATIC) опции за продавачите.

Докладът заключава, че растежът на NFT е органичен и не е извлекла много ликвидност от DeFi протоколите.

“Като цяло изглежда, че стойността в DeFi нараства непрекъснато, докато NFT успяха да генерират голям поток от стойност през август.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене