НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi протокол претърпя два хака в рамките на седмица

02.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi протокол претърпя два хака в рамките на седмица

Pike Finance преживя втори пробив в сигурността в рамките на четири дни, което доведе до комбинирани загуби от приблизително $1.9 милиона.

След първоначалния хакерски пробив на 26 април екипът на Pike Finance незабавно спря протокола. Това действие обаче по невнимание създаде нова уязвимост, използвана за злонамерени действия на 30 април.

Ancilia, компания за крипто сигурност, бързо идентифицира три злонамерени транзакции в мрежите Optimism, Arbitrum и Етериум. Атакуващият успешно е поел контрол над договорите на Pike Finance, улеснявайки изтеглянето на средствата.

Откраднатите средства са били конвертирани в ETH и обединени в Етериум адреса на нападателя, преди да бъдат вкарани в протокола за поверителност Railgun.

Потвърждавайки нарушението в X (бивш Twitter), екипът на Pike разкри загуби, възлизащи на приблизително 64,000 OP ($150,000), 100,000 ARB ($105,000) и 480 ETH ($1.4 милиона), потвърждавайки връзката си с предишния инцидент.

При предишния пробив, извършен само преди три дни, Pike Finance понесе загуби на стойност около $300,000 в стабилната монета USDC. Откраднатите средства бяха обменени за ETH и прехвърлени към услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash.

Pike Finance обяви 20% награда за връщане на средствата и се ангажира да разработи план за компенсиране на засегнатите потребители.

Като се имат предвид последователните нарушения, потребителите са разбираемо притеснени, като някои се застъпват за това Pike Finance да възстанови инвестициите от предварителната продажба.

За съжаление тази молба породи възможност за измами, тъй като злонамерени лица се представят за Pike Finance и обещават възстановяване на суми на жертвите като част от често срещана тактика за фишинг атака.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.