НАЧАЛО Финтех

DeFi проектът на Тим Дрейпър отчита ръст от 140%

юни 25, 2020 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi проектът на Тим Дрейпър отчита ръст от 140%

Платформата за заеми Defi Money Market (DMM) - подкрепена от мрежата на Draper Venture на Тим Дрейпър - изпитваше сериозни затруднения в началото.

Първичното DEX предлагане (IDO) успешно приключи, като събра $48 милиона за 48 часа, но инвеститорите съобщиха за проблеми с приключването на транзакции, объркващ интерфейс или повдигнати проблеми с доверието в рамките на компанията.

Отделно измамниците от Telegram са откраднали $40,000 от потребителите, които се опитват да купят – въпреки че DMM любезно компенсираха загубените токени – и имаше претенции за проблеми с поверителността.

Въпреки проблемите, DMG токенът на DMM понастоящем се търгува на $0,87, над два пъти повече от първоначалната продажна цена от $0,36. DMG също имаше най-големия обем на търговия на Uniswap през последните 24 часа, като $4,8 милиона се търгуваха срещу Етериум (ETH).

Какво е DMM?

Проектът DMM предлага 6,25% лихви на ETH, DAI и USDC, подкрепени от активи в реалния свят. Според уебсайта, активите всъщност са автомобили на стойност 8,8 милиона долара, собственост на Finova Financial – главният изпълнителен директор на който също е партньор в DMM.

Един независим изследовател на криптовалути твърди, че е идентифицирал множество случаи, при които личните данни не са правилно редактирани от записи, предоставени за основните активи на DMM.

Поредица от злополучни събития

Оплакванията на потребителите, измамниците в Telegram и известен хаос, подчертават многото прилики между бума на DeFi и бума на ICO през 2017 г.,

Малко след като започна продажбата, потребителите на Twitter започнаха да се оплакват от грешки при суап, като един анонимен потребител съобщи, че ETH е взет от портфейла си, въпреки че е видял неуспешни транзакции и не е получил никакви токени от DMG:

„Опитах се да купя от страницата за продажба, транзакцията не мина успешно през ‘wrapping’ процеса на ETH. Етериумите бяха взети от моята сметка, но все още нямам DMM: ETH токени в баланса си. [..] Има ли някой, с когото мога да се свържа, за да изпратя подробности и да се изяснят нещата?“

Анонимен потребител на 4chan сподели възмущението си от „лошо управляваната публична продажба“, заплашвайки юридически действия срещу продажбата след загуба на пари поради объркващ интерфейс.

Измамниците в Telegram

DMM също разкри в публикация, че в каналът им в Telegram са проникнали „злонамерени личности“, които са измамили потребители на ETH на стойност $40,000. Екипът обаче заяви, че са изпратили на всеки пострадал съответното количество токени от DMG, които е трябвало да получат.

DMM обяви приключването на продажбата, като заяви, че „събраните средства ще бъдат използвани за развитието на екосистемата на DMM и ще донесат още повече приходи, генериращи активи в реалния свят по веригата и в DeFi“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене