НАЧАЛО Финтех

DeFi клон на JPMorgan създава блокчейн лаборатория в Атина

февруари 26, 2023 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi клон на JPMorgan създава блокчейн лаборатория в Атина

Американският банков гигант JPMorgan Chase продължава да напредва в сектора на криптовалутите, въпреки отрицателното мнение на Джейми Даймън (настоящият главен изпълнителен директор) относно Биткойн.

Децентрализираният финансов (DeFi) клон на JPMorgan Onyx ще създаде Innovation Lab (лаборатория за иновации) в Атина, Гърция. Тя ще се фокусира върху създаването на възможности, свързани с блокчейн.

Информацията идва от публикация в LinkedIn на 13 февруари, направена от Тайрон Лобан, ръководител на платформата Blockchain Launch and Onyx Digital Assets.

Лобан обясни, че стартирането на лабораторията е част от усилията на JPMorgan да разшири идеята за дигиталната идентичност, която смята за изключително важна за напредъка на своите Web3 услуги. Екипът от Атина ще участва в стартирането на Onyx Blockchain и ще играе ключова роля в проучването и разработването на решения за дигитална идентичност.

Лобан насърчи квалифицираните инженери, които се интересуват от работа в областта на блокчейн, идентичността и Web3, да кандидатстват за новите позиции на платформата в Гърция.

Неотдавна дъщерното дружество на JPMorgan, Chase Bank позволи на притежателите на сметки в САЩ да купуват криптовалути чрез регулиран брокер или борса. Те са регистрирани в Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) и са упълномощени да продават дигитални активи като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


Засиленият фокус на JPMorgan върху криптовалутите изглежда е в отговор на нарастващия обществен интерес към сектора, който компанията разпозна, проучвайки дейностите на своите клиенти. Към юни 2022 г. компанията установи, че близо 13% от всички домакинства са прехвърляли пари в или от крипто сметка поне веднъж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене