НАЧАЛО Регулации

Децентрализираните автономни организации (ДАО) получават правно признание в САЩ

март 8, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Децентрализираните автономни организации (ДАО) получават правно признание в САЩ

Законодателният орган на щата Юта прие Закона за DAO в Юта, който осигурява правно признаване и защита на DAO с ограничена отговорност.

Законодателният орган на щата Юта прие нов закон, наречен Закон за децентрализираните автономни организации (ДАО) на Юта, който предоставя на ДАО правно признаване и защита на ограничена отговорност.

Законът определя собствеността на ДАО и защитава анонимността на организациите чрез вътрешни правила. Той също така въвежда протоколи за осигуряване на качеството на ДАО, за да се гарантират ясни нюанси в данъчното третиране и актуализирани функционалности. След като премина през комисиите на Сената и Камарата на представителите, законът беше одобрен на 1 март 2023 г. и ще влезе в сила от януари 2024 г.

Законът се основава на Моделния закон за ДАО на @coalaglobal, който има за цел да осигури максимална гъвкавост за иновациите на организациите, като признава, че те са транснационални субекти и могат да предоставят технологични гаранции, еквивалентни на защитата, която законите се опитват да предложат чрез ръчни процеси на отчитане. Законът за ДАО в Юта осигурява правна рамка, като ги определя като “LLD в Юта”.

Джони Пирович, данъчен съветник по блокчейн и цифрови активи, която работи с Работната група за цифрови иновации (DIT), сподели в Twitter, че това е значителна стъпка за иновациите в областта на ДАО, тъй като законът се основава на Закона за модела на ДАО.

Блокчейн законодателят на Юта имаше някои сериозни опасения относно анонимността и безотговорността на организациите, които бяха решени чрез компромис, изискващ те да разкриват учредител, като същевременно запазват анонимността си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Брад Гарлингхаус твърди, че крипто регулацията в САЩ изостава от тази в други държави


Освен това използваният първоначален данъчен език беше несъвместим с федералните и щатските данъчни реалности, така че службата на данъчния комисар на Юта предложи съвместима алтернатива.

Миналата година Департаментът на Маршалските острови одобри подобен закон за ДАО, който ги идентифицира като дружества с ограничена отговорност и гарантира официалното приемане на структурата им в правните единици на щата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене