НАЧАЛО Регулации

Брад Гарлингхаус твърди, че крипто регулацията в САЩ изостава от тази в други държави

март 4, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Брад Гарлингхаус твърди, че крипто регулацията в САЩ изостава от тази в други държави

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple (XRP), наскоро коментира, че САЩ изостават от други държави по отношение на прокрипто регулациите заради строгата си позиция спрямо индустрията.

По време на интервю за Bloomberg на 2 март Гарлингхаус разкритикува американските крипто регулации, заявявайки, че те възпрепятстват иновациите в сектора.

Той отбеляза, че Австралия, Обединеното кралство, Япония, Сингапур, Швейцария и други страни са създали ясни правила, които позволяват на предприемачите и инвеститорите да навлязат на техните пазари, което в крайна сметка е от полза за икономиките им.

Гарлингхаус заяви, че регулаторният подход на САЩ към криптовалутите се различава от подхода им към интернет преди няколко десетилетия, когато те ръководеха регулаторното развитие на индустрията, създавайки благоприятна среда за просперитет на предприемачите и инвеститорите.

Той отбеляза, че преместването на криптовалутите в офшорни зони е в ущърб на американските иновации и че офшорните регулаторни стандарти не осигуряват стабилна защита на потребителите, каквато САЩ може да гарантира.

Гарлингхаус смята, че ефективната регулаторна рамка трябва да дава приоритет на защитата на потребителите, като същевременно признава, че не всички дигитални активи се класифицират като ценни книжа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да продължи корекцията си, твърди анализатор


Той разкритикува подхода на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ към крипто индустрията, който се основава на регулиране чрез прилагане. Гарлингхаус заяви, че съдебното дело между Комисията и Ripple ще изиграе ключова роля в крипто регулирането в страната.

Той добави, че агресивният подход на Комисията по ценни книжа и фондови борси към крипто индустрията се демонстрира от настъпателните ѝ действия срещу Ripple и други крипто компании, обвинени в нарушаване на федералните закони за ценните книжа от 2022 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America – MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да вдигнат границата на застраховката на всички депозити за следващите две години.

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене