НАЧАЛО Биткойн

Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

12.09.2022 10:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

Известният Биткойн ентусиаст твърди, че някои от привържениците на топ монетата са се отклонили от етоса на мрежата.

По време на подкаст Дан Хелд сподели, че феновете на Биткойн (BTC) е редно да са по-отворени и да не се отнасят толкова пренебрежително към избора на криптовалута на другите.

Хелд, бивш ръководител на отдела за растеж и маркетинг в крипто борсата Kraken и маркетингов съветник на Trust Machines, вече не се нарича “максималист” – човек, който вярва, че Биткойн е единственият дигитален актив, в който си струва да се инвестира.

Културата около BTC се е променила

Тъй като е ангажиран с крипто общността от 2013 г., Хелд твърди, че си спомня времето, когато културата около Биткойн е била ориентирана към радикалната свобода и е била свързана със събития като Burning Man, който се основава на принципите на самостоятелност и себеизразяване. Според него, феновете на Биткойн се делят на два типа.

“Единият е, че човек по-скоро отхвърля всякакъв вид идентичност извън много консервативната”, казва той. “А другият е по-разрешителен – нека изграждаме нови неща върху Биткойн и не трябва да демонизираме хората за това, че притежават други активи.”

Отбелязвайки, че Биткойн е мрежа без разрешения – което означава, че участието на участниците не се контролира от централизиран орган като администратор – той вижда сегашния тон на BTC максималистите като донякъде противоречащ на първоначалния му дух.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн на прага на бичи пазар, според Дан Морхед


Според Хелд част от най-големите привърженици на Биткойн днес се държат по-скоро като членове на култ, отколкото като инвеститори, с известна нетърпимост към хората, които не са склонни да инвестират само в BTC. 

Той смята, че по-мек подход при пропагандирането на Биткойн като дигитален актив в крайна сметка би бил по-продуктивен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.