НАЧАЛО Биткойн

Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

септември 12, 2022 10:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

Известният Биткойн ентусиаст твърди, че някои от привържениците на топ монетата са се отклонили от етоса на мрежата.

По време на подкаст Дан Хелд сподели, че феновете на Биткойн (BTC) е редно да са по-отворени и да не се отнасят толкова пренебрежително към избора на криптовалута на другите.

Хелд, бивш ръководител на отдела за растеж и маркетинг в крипто борсата Kraken и маркетингов съветник на Trust Machines, вече не се нарича „максималист“ – човек, който вярва, че Биткойн е единственият дигитален актив, в който си струва да се инвестира.

Културата около BTC се е променила

Тъй като е ангажиран с крипто общността от 2013 г., Хелд твърди, че си спомня времето, когато културата около Биткойн е била ориентирана към радикалната свобода и е била свързана със събития като Burning Man, който се основава на принципите на самостоятелност и себеизразяване. Според него, феновете на Биткойн се делят на два типа.

„Единият е, че човек по-скоро отхвърля всякакъв вид идентичност извън много консервативната“, казва той. „А другият е по-разрешителен – нека изграждаме нови неща върху Биткойн и не трябва да демонизираме хората за това, че притежават други активи.“

Отбелязвайки, че Биткойн е мрежа без разрешения – което означава, че участието на участниците не се контролира от централизиран орган като администратор – той вижда сегашния тон на BTC максималистите като донякъде противоречащ на първоначалния му дух.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн на прага на бичи пазар, според Дан Морхед


Според Хелд част от най-големите привърженици на Биткойн днес се държат по-скоро като членове на култ, отколкото като инвеститори, с известна нетърпимост към хората, които не са склонни да инвестират само в BTC. 

Той смята, че по-мек подход при пропагандирането на Биткойн като дигитален актив в крайна сметка би бил по-продуктивен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене