НАЧАЛО Биткойн

Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

септември 12, 2022 10:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дан Хелд отправя критики към Биткойн максималистите

Известният Биткойн ентусиаст твърди, че някои от привържениците на топ монетата са се отклонили от етоса на мрежата.

По време на подкаст Дан Хелд сподели, че феновете на Биткойн (BTC) е редно да са по-отворени и да не се отнасят толкова пренебрежително към избора на криптовалута на другите.

Хелд, бивш ръководител на отдела за растеж и маркетинг в крипто борсата Kraken и маркетингов съветник на Trust Machines, вече не се нарича “максималист” – човек, който вярва, че Биткойн е единственият дигитален актив, в който си струва да се инвестира.

Културата около BTC се е променила

Тъй като е ангажиран с крипто общността от 2013 г., Хелд твърди, че си спомня времето, когато културата около Биткойн е била ориентирана към радикалната свобода и е била свързана със събития като Burning Man, който се основава на принципите на самостоятелност и себеизразяване. Според него, феновете на Биткойн се делят на два типа.

“Единият е, че човек по-скоро отхвърля всякакъв вид идентичност извън много консервативната”, казва той. “А другият е по-разрешителен – нека изграждаме нови неща върху Биткойн и не трябва да демонизираме хората за това, че притежават други активи.”

Отбелязвайки, че Биткойн е мрежа без разрешения – което означава, че участието на участниците не се контролира от централизиран орган като администратор – той вижда сегашния тон на BTC максималистите като донякъде противоречащ на първоначалния му дух.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн на прага на бичи пазар, според Дан Морхед


Според Хелд част от най-големите привърженици на Биткойн днес се държат по-скоро като членове на култ, отколкото като инвеститори, с известна нетърпимост към хората, които не са склонни да инвестират само в BTC. 

Той смята, че по-мек подход при пропагандирането на Биткойн като дигитален актив в крайна сметка би бил по-продуктивен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.