НАЧАЛО Биткойн

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

Лумис прави опити да запознае лидерите на САЩ с качествата на Биткойн, които могат да бъдат от полза за икономиката.  

Някои политици се противопоставят на BTC, тъй като актива премахва елемента на контрол от страна на правителството, твърди сенатора. Според нея липсата на контрол е накарала някои регулатори да се „страхуват“ от криптовалутата.

Вярваме, че [Биткойн] ни позволява да правим иновации, но все пак осигурява регулаторна рамка, така че ще се противопоставим на членовете на Сената и Камарата на представителите на САЩ, които искат да го подтиснат… 

Вярвам, че в момента в нашата страна има отделни лидери, които са обвързани и решени да направят нещо погрешно, и ще трябва да се справим с това.

Лумис твърди, че Биткойн „не може да бъде спрян“ и предлага на потребителите алтернатива на долара, който се обезценява в резултат на нарастващия държавен дълг и инфлацията. Сенаторът направи тези коментари по време на интервю с Натали Брунел. 

Харесва ми, че не може да бъде спрян, особено защото съм загрижена за нашия национален дълг, загрижена съм за инфлацията. 

Виждам хора в родния ми щат Уайоминг, които сега отиват в хранителни банки, защото имат нужда от гориво, за да стигнат до работните си места и сега трябва да избират между високите цени на бензина и храната. 

[…] Виждаме неща, които предизвикват инфлация.

[…] Всъщност е успокояващо да знаеш, че има Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори


Лумис е сред водещите поддръжници на най-голямата криптовалута, които настояват за приемането на дигиталните активи. В тази насока Лумис представи цялостен законопроект за регулиране, целящ да осигури рамка за за крипто сектора в САЩ. 

В момента в САЩ се обсъжда правилният регулаторен подход към криптовалутите, като Белият дом се намеси, след като президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която нарежда на федералните агенции да проучат развитието на сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене