НАЧАЛО Биткойн

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

септември 29, 2022 9:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

Лумис прави опити да запознае лидерите на САЩ с качествата на Биткойн, които могат да бъдат от полза за икономиката.  

Някои политици се противопоставят на BTC, тъй като актива премахва елемента на контрол от страна на правителството, твърди сенатора. Според нея липсата на контрол е накарала някои регулатори да се “страхуват” от криптовалутата.

Вярваме, че [Биткойн] ни позволява да правим иновации, но все пак осигурява регулаторна рамка, така че ще се противопоставим на членовете на Сената и Камарата на представителите на САЩ, които искат да го подтиснат… 

Вярвам, че в момента в нашата страна има отделни лидери, които са обвързани и решени да направят нещо погрешно, и ще трябва да се справим с това.

Лумис твърди, че Биткойн “не може да бъде спрян” и предлага на потребителите алтернатива на долара, който се обезценява в резултат на нарастващия държавен дълг и инфлацията. Сенаторът направи тези коментари по време на интервю с Натали Брунел. 

Харесва ми, че не може да бъде спрян, особено защото съм загрижена за нашия национален дълг, загрижена съм за инфлацията. 

Виждам хора в родния ми щат Уайоминг, които сега отиват в хранителни банки, защото имат нужда от гориво, за да стигнат до работните си места и сега трябва да избират между високите цени на бензина и храната. 

[…] Виждаме неща, които предизвикват инфлация.

[…] Всъщност е успокояващо да знаеш, че има Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори


Лумис е сред водещите поддръжници на най-голямата криптовалута, които настояват за приемането на дигиталните активи. В тази насока Лумис представи цялостен законопроект за регулиране, целящ да осигури рамка за за крипто сектора в САЩ. 

В момента в САЩ се обсъжда правилният регулаторен подход към криптовалутите, като Белият дом се намеси, след като президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която нарежда на федералните агенции да проучат развитието на сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.