НАЧАЛО Биткойн

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

29.09.2022 9:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

Лумис прави опити да запознае лидерите на САЩ с качествата на Биткойн, които могат да бъдат от полза за икономиката.  

Някои политици се противопоставят на BTC, тъй като актива премахва елемента на контрол от страна на правителството, твърди сенатора. Според нея липсата на контрол е накарала някои регулатори да се “страхуват” от криптовалутата.

Вярваме, че [Биткойн] ни позволява да правим иновации, но все пак осигурява регулаторна рамка, така че ще се противопоставим на членовете на Сената и Камарата на представителите на САЩ, които искат да го подтиснат… 

Вярвам, че в момента в нашата страна има отделни лидери, които са обвързани и решени да направят нещо погрешно, и ще трябва да се справим с това.

Лумис твърди, че Биткойн “не може да бъде спрян” и предлага на потребителите алтернатива на долара, който се обезценява в резултат на нарастващия държавен дълг и инфлацията. Сенаторът направи тези коментари по време на интервю с Натали Брунел. 

Харесва ми, че не може да бъде спрян, особено защото съм загрижена за нашия национален дълг, загрижена съм за инфлацията. 

Виждам хора в родния ми щат Уайоминг, които сега отиват в хранителни банки, защото имат нужда от гориво, за да стигнат до работните си места и сега трябва да избират между високите цени на бензина и храната. 

[…] Виждаме неща, които предизвикват инфлация.

[…] Всъщност е успокояващо да знаеш, че има Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори


Лумис е сред водещите поддръжници на най-голямата криптовалута, които настояват за приемането на дигиталните активи. В тази насока Лумис представи цялостен законопроект за регулиране, целящ да осигури рамка за за крипто сектора в САЩ. 

В момента в САЩ се обсъжда правилният регулаторен подход към криптовалутите, като Белият дом се намеси, след като президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която нарежда на федералните агенции да проучат развитието на сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 5 причини защо да очакваме Биткойн да се изстреля до $70,000 тази седмица

Алесандро Отавиани, един от водещите на подкаста Store of Bitcoin, наскоро очерта пет убедителни фактора зад прогнозата си за скок на цената на Биткойн (BTC) до $70,000 тази седмица.

20.05.2024 11:55 2 мин. четене

Биткойн инвеститорите приключиха с тегленето на печалби – какво следва

Известният крипто анализатор Уили Ву предполага, че Биткойн (BTC) е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация.

20.05.2024 11:02 1 мин. четене

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.