НАЧАЛО Други

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

29.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

Според проучването 41% от анкетираните сега обръщат внимание на криптовалутите – дори ако в момента не притежават такива – в сравнение с 34% в първото проучване, публикувано през ноември 2023 г.

Третото и последно проучване ще бъде публикувано по-късно тази година, по-близо до изборите в САЩ през ноември.

Проучването от 2023 г. също така установи, че 40% от избирателите предвиждат да притежават някаква криптовалута в портфейлите си, като този дял сега е нараснал до 47%.

Съобразени с неотдавнашните гласувания в Камарата на представителите и Сената, тези данни подчертават, че криптовалутите се превърнаха в двупартиен въпрос, който нито една от партиите не може да си позволи да пренебрегне“, заяви Зак Пандл, ръководител на изследователския отдел на Grayscale, в прессъобщение във вторник.

Последното проучване подчерта, че макар американските избиратели да се интересуват от криптовалути, те са предпазливи поради липсата на регулации, свързани с дигиталните активи. Въпреки това 77% от анкетираните смятат, че кандидатите за президент трябва да са запознати с криптовалутите.

53% от анкетираните са посочили, че е по-вероятно да гласуват за кандидат, който разбира от крипто, в сравнение с 48%, които не са посочили това като решаващ фактор.

В проучването, проведено от края на април до началото на май, участваха приблизително 1,700 американски гласоподаватели, които всички планират да участват в предстоящите избори.

Това проучване е навременно, като се имат предвид последните развития в крипто политиката на САЩ. Американските гласоподаватели от целия политически спектър проявяват повишен интерес към инвестиране в крипт оактиви и към подкрепа на кандидати, които са запознати с нововъзникващите технологии“, отбеляза Пандл.

Констатациите на Grayscale съвпадат с друго проучване на Digital Currency Group (DCG), също проведено от The Harris Poll по-рано този месец. Проучването на DCG разкри, че 20% от гласоподавателите в държавите, в които се водят битки, смятат, че криптовалутата ще бъде важен въпрос на предстоящите избори.

В проучването на DCG 55% от анкетираните изразяват загриженост относно разбирането на избраните служители за технологии като криптовалутите.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.