НАЧАЛО Други

CryptoPunk #4464 бе продаден за $2.6 милиона

юли 14, 2022 16:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CryptoPunk #4464 бе продаден за $2.6 милиона

Въпреки големия спад в обема на търговията на по-широкия пазар на NFT, един CryptoPunk се продаде за огромната сума от 2,500 етера (ETH), което се равнява на цена от малко над $2.6 милиона.

Сделката на стойност $2.6 милиона превръща продажбата на CryptoPunk #4464, един от едва 24-те CryptoPunk на тема маймуни, в най-голямата продажба на NFT за последните 30 дни на целия пазар.

Ако се погледне през призмата на ценообразуването, спрямо деноминацията в Етериум (ETH), продажбата прави този конкретен Punk четвъртата най-ценна продажба на колекцията за всички времена, въпреки че неотдавнашният натиск за намаляване на цената на ETH означава, че доларовата стойност на NFT е пострадала значително с течение на времето. В доларово изражение в САЩ това е 15-ата най-голяма продажба на CryptoPunk до момента.

Противно на мечите настроения около NFT, минималните цени на топ колекциите всъщност се повишават през последните седмици – като минималната цена на проекта CryptoPunk нарасна с повече от 65% през последните 30 дни. Bored Ape Yacht Club (BAYC), най-популярният крипто проект за NFT, отбеляза 21% увеличение на средната минимална цена, докато при спътниковия проект Mutant Ape Yacht Club минималната цена нарасна с 25%.

Продажбата на рекордите допълнително показва, че въпреки че по-широкият обем на търговията и средните минимални цени на целия NFT пазар се сринаха до нови годишни дъна, най-популярните NFT проекти все още привличат сериозно внимание.

За съжаление на непукистките ентусиасти, през последните три месеца капитализацията на NFT пазара претърпя спад от 32%, като същевременно загуби над 70% от обема си на търговия, според данни от NFTGo.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Китайските инвеститори чакат да изкупят дъното на Биткойн

Междувременно, според DappRadar, броят на потребителите на OpenSea – най-големият NFT пазар по обем – е спаднал с близо 9% през последния месец. Към края на миналия месец общият обем на търговията с NFT в платформата е спаднал с около 65% до $500 милиона.

Макар че по-ниските цени на Етериум също доведоха до спад на общия обем, броят на купувачите на NFT за първи път остава относително постоянен на ниво от около 5,000 потребители от март тази година насам – което предполага, че пазарната привлекателност на NFT в мрежата на Етериум е устойчива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене