НАЧАЛО Други

Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

май 28, 2019 1:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

Cryptopia Limited, новозеландската компания, която управляваше крипто борса с над 300 000 акаунта от цял свят, подаде молба за несъстоятелност, след като хакери им проникнаха в системата по-рано тази година и откраднаха над 16 милиона долара.

Основателите на компанията започнаха Cryptopia като хоби през 2014, но борсата се разрасна бързо през 2017 г., след като цената на Биткойн достигна своя пик, според федералните съдебни документи, подадени в петък в Манхатън.

За съжаление, хакерите успяха да проникнат в дигиталните портфейли, съхранявани в Cryptopia през януари 2019 г. и откраднаха активите на клиентите.

След като Cryptopia отвори отново своята платформа за търговия през март, акционерите решиха да закрият компанията, според декларация, подадена до ликвидатора на Нова Зеландия.

Cryptopia все още има десетки милиони долари дигитални активи, които ликвидаторите се опитват да събират и разпределят между притежателите на сметки, показват данните.

Ликвидаторите се опитват да определят кои собственици на сметки притежават дигитални активи, но информацията, от която се нуждаят, се хоства на сървъри, управлявани от компания от Аризона, която прекратява споразумението си с Cryptopia и изисква около 2 милиона долара.

Ликвидаторите се опасяват, че ако не платят на компанията в Аризона, данните на Cryptopia могат да бъдат презаписани или изгубени. „Това би било потенциална катастрофа за ликвидаторите и титулярите на сметки“.

Що се отнася до хакнатите портфейли, „все се правят усилия за възстановяване, но към днешна дата нито един от откраднатите дигитални активи не е възстановен“.

Всеки притежател сметка на Cryptopia е потенциален кредитор в ликвидацията, а на търговските кредитори им се дължат около 2,6 милиона долара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене