НАЧАЛО Алткойни

Крипто схеми се възползват от смъртта на кралица Елизабет

септември 9, 2022 17:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто схеми се възползват от смъртта на кралица Елизабет

Смъртта на кралица Елизабет породи над 40 криптовалути в Ethereum и Binance Smart Chain и поне една NFT колекция.

Нейно Величество кралица Елизабет II почина, съобщи Бъкингамският дворец. Въпреки че смъртта ѝ предизвика съчувствие и съболезнования от целия свят, тя беше използвана и като повод за печелене на пари.

Докато новината за кончината на британския монарх беше приета с тъга по целия свят, криптогрифьорите се възползваха от възможността да пуснат десетки мемо монети на тема кралицата в Етериум и BNB Chain на Binance.

„Queen Elizabeth Inu“, „Queen Doge“, „God Save The Queen“, „London Bridge Is Down“, „Queen Grow“, „Rip Queen Elizabeth“, „Elizabeth II“ и „Queen Inu II“ са само някои от тях. Появиха се и други токени, кръстени на новия монарх, крал Чарлз III. Според DexScreener през последните шест часа изглежда са били създадени поне 40 различни криптовалути.

От стартирането си, най-ликвидните токени, Save The Queen и Queen Elizabeth Inu, вече са обработили съответно почти $700,000 и $200,000 долара в търговски обем. Към момента на писане на статията в рамките на последните 24 часа Queen Elizabeth Inu е поскъпнал с 55,190% на Binance Smart Chain и с 332% на Uniswap. Междувременно цената на токените Save The Queen е поскъпнала с 766%. Цените са изключително волатилни и е много малко вероятно да се задържат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трима арестувани след предполагаема крипто измама за $722 милиона


Очевидно е, че е създадена и NFT колекция, озаглавена „Queen Elizabeth 69 Years NFT“. Колекцията претендира да предлага по една снимка за всяка година от управлението на кралицата. Сред причините да се съмняваме в намеренията на проекта е фактът, че Елизабет II е управлявала 70, а не 69 години.

Криптообщността, която обикновено се отличава с витиеватия си хумор, в по-голямата си част се възмути от проектите. „Ще отидете в ада“, заяви ентусиастът на NFT ThreadGuy, когато научи за колекцията. „Трябва да спрем тази крипто срамота“, каза търговецът Byzantine General.

Кралица Елизабет е родена през 1926 г. Най-дълго управлявалият британски монарх в историята, тя умира на 96-годишна възраст в замъка Балморал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна

Според Santiment има значителни потоци средства, които се насочват към няколко алткойна с ниска капитализация.

януари 26, 2023 16:00 2 мин. четене