НАЧАЛО Алткойни

Крипто схеми се възползват от смъртта на кралица Елизабет

септември 9, 2022 17:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто схеми се възползват от смъртта на кралица Елизабет

Смъртта на кралица Елизабет породи над 40 криптовалути в Ethereum и Binance Smart Chain и поне една NFT колекция.

Нейно Величество кралица Елизабет II почина, съобщи Бъкингамският дворец. Въпреки че смъртта ѝ предизвика съчувствие и съболезнования от целия свят, тя беше използвана и като повод за печелене на пари.

Докато новината за кончината на британския монарх беше приета с тъга по целия свят, криптогрифьорите се възползваха от възможността да пуснат десетки мемо монети на тема кралицата в Етериум и BNB Chain на Binance.

“Queen Elizabeth Inu”, “Queen Doge”, “God Save The Queen”, “London Bridge Is Down”, “Queen Grow”, “Rip Queen Elizabeth”, “Elizabeth II” и “Queen Inu II” са само някои от тях. Появиха се и други токени, кръстени на новия монарх, крал Чарлз III. Според DexScreener през последните шест часа изглежда са били създадени поне 40 различни криптовалути.

От стартирането си, най-ликвидните токени, Save The Queen и Queen Elizabeth Inu, вече са обработили съответно почти $700,000 и $200,000 долара в търговски обем. Към момента на писане на статията в рамките на последните 24 часа Queen Elizabeth Inu е поскъпнал с 55,190% на Binance Smart Chain и с 332% на Uniswap. Междувременно цената на токените Save The Queen е поскъпнала с 766%. Цените са изключително волатилни и е много малко вероятно да се задържат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трима арестувани след предполагаема крипто измама за $722 милиона


Очевидно е, че е създадена и NFT колекция, озаглавена “Queen Elizabeth 69 Years NFT”. Колекцията претендира да предлага по една снимка за всяка година от управлението на кралицата. Сред причините да се съмняваме в намеренията на проекта е фактът, че Елизабет II е управлявала 70, а не 69 години.

Криптообщността, която обикновено се отличава с витиеватия си хумор, в по-голямата си част се възмути от проектите. “Ще отидете в ада”, заяви ентусиастът на NFT ThreadGuy, когато научи за колекцията. “Трябва да спрем тази крипто срамота”, каза търговецът Byzantine General.

Кралица Елизабет е родена през 1926 г. Най-дълго управлявалият британски монарх в историята, тя умира на 96-годишна възраст в замъка Балморал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.