Home

Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

16.09.2022 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

Данните показват, че настроенията на крипто пазара се бяха подобрили от състоянието на "силен страх" за кратко, но днес отново сме навлезли дълбоко в зоната на "екстремен страх".

“Индексът на страха и алчността” е индикатор, който ни казва за общите настроения сред инвеститорите на пазара на криптовалути.

Страх обвзема крипто пазарите

Показателят използва цифрова скала, която варира от нула до сто, за показване на тези настроения. Когато стойността на индекса е под петдесет, това означава, че пазарът е уплашен в момента.

От друга страна, стойностите на индикатора, по-високи от прага, предполагат преобладаващо настроение на алчност сред крипто инвеститорите.

Стойности над 75 и под 25 (т.е. тези към края на диапазона) показват настроения съответно на “екстремна алчност” и “екстремен страх”.

Екстремните настроения са исторически значими за монети като Биткойн (BTC), тъй като върховете обикновено са се случвали в първите периоди, а дъната – във вторите.

Както можете да видите на горната графика, индексът на страха и алчността при Биткойн е спаднал до “екстремен страх”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента


В началото на седмицата манталитетът на инвеститорите на пазара отбеляза краткотрайно подобрение, тъй като показателят достигна стойност от 34, по времето, когато излезе докладът на Arcane Research. Въпреки това, страхът отново започва да обвзема пазара.

В доклада се отбелязва, че индексът, който в момента сочи към екстремен страх, предполага, че инвеститорите все още не вярват, че привидно безкрайният мечи пазар е приключил.

Цена на BTC

Към момента на публикуване на статията цената на Биткойн (BTC) се колебае около $19,800, като през последния месец криптовалутата е загубила приблизително 18% от стойността си.

На графиката по-долу може да видите тенденцията в цената на монетата през последните седмиции и резкият спад, на който станахме свидетели преди няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.