НАЧАЛО Биткойн

Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

септември 16, 2022 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

Данните показват, че настроенията на крипто пазара се бяха подобрили от състоянието на "силен страх" за кратко, но днес отново сме навлезли дълбоко в зоната на "екстремен страх".

“Индексът на страха и алчността” е индикатор, който ни казва за общите настроения сред инвеститорите на пазара на криптовалути.

Страх обвзема крипто пазарите

Показателят използва цифрова скала, която варира от нула до сто, за показване на тези настроения. Когато стойността на индекса е под петдесет, това означава, че пазарът е уплашен в момента.

От друга страна, стойностите на индикатора, по-високи от прага, предполагат преобладаващо настроение на алчност сред крипто инвеститорите.

Стойности над 75 и под 25 (т.е. тези към края на диапазона) показват настроения съответно на “екстремна алчност” и “екстремен страх”.

Екстремните настроения са исторически значими за монети като Биткойн (BTC), тъй като върховете обикновено са се случвали в първите периоди, а дъната – във вторите.

Както можете да видите на горната графика, индексът на страха и алчността при Биткойн е спаднал до “екстремен страх”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента


В началото на седмицата манталитетът на инвеститорите на пазара отбеляза краткотрайно подобрение, тъй като показателят достигна стойност от 34, по времето, когато излезе докладът на Arcane Research. Въпреки това, страхът отново започва да обвзема пазара.

В доклада се отбелязва, че индексът, който в момента сочи към екстремен страх, предполага, че инвеститорите все още не вярват, че привидно безкрайният мечи пазар е приключил.

Цена на BTC

Към момента на публикуване на статията цената на Биткойн (BTC) се колебае около $19,800, като през последния месец криптовалутата е загубила приблизително 18% от стойността си.

На графиката по-долу може да видите тенденцията в цената на монетата през последните седмиции и резкият спад, на който станахме свидетели преди няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.