НАЧАЛО Биткойн

Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

септември 16, 2022 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарите са обвзети от страх, сочи индикатор

Данните показват, че настроенията на крипто пазара се бяха подобрили от състоянието на "силен страх" за кратко, но днес отново сме навлезли дълбоко в зоната на "екстремен страх".

„Индексът на страха и алчността“ е индикатор, който ни казва за общите настроения сред инвеститорите на пазара на криптовалути.

Страх обвзема крипто пазарите

Показателят използва цифрова скала, която варира от нула до сто, за показване на тези настроения. Когато стойността на индекса е под петдесет, това означава, че пазарът е уплашен в момента.

От друга страна, стойностите на индикатора, по-високи от прага, предполагат преобладаващо настроение на алчност сред крипто инвеститорите.

Стойности над 75 и под 25 (т.е. тези към края на диапазона) показват настроения съответно на „екстремна алчност“ и „екстремен страх“.

Екстремните настроения са исторически значими за монети като Биткойн (BTC), тъй като върховете обикновено са се случвали в първите периоди, а дъната – във вторите.

Както можете да видите на горната графика, индексът на страха и алчността при Биткойн е спаднал до „екстремен страх“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер обясни защо не би купил криптовалути в момента


В началото на седмицата манталитетът на инвеститорите на пазара отбеляза краткотрайно подобрение, тъй като показателят достигна стойност от 34, по времето, когато излезе докладът на Arcane Research. Въпреки това, страхът отново започва да обвзема пазара.

В доклада се отбелязва, че индексът, който в момента сочи към екстремен страх, предполага, че инвеститорите все още не вярват, че привидно безкрайният мечи пазар е приключил.

Цена на BTC

Към момента на публикуване на статията цената на Биткойн (BTC) се колебае около $19,800, като през последния месец криптовалутата е загубила приблизително 18% от стойността си.

На графиката по-долу може да видите тенденцията в цената на монетата през последните седмиции и резкият спад, на който станахме свидетели преди няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене