Home

Крипто китовете са купили Етериум за близо $2.5 милиарда по време на спада

17.06.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете са купили Етериум за близо $2.5 милиарда по време на спада

Биткойн падна до дъно от $65,000 през първата половина на юни в резултат на различни негативи, които доведоха до низходяща тенденция на крипто пазара.

Широко разпространената корекция удари значителни криптовалути като Етериум поради опасения относно макроикономически фактори, разпродажба от страна на Биткойн миньори, изходящи потоци от ETF и активност на китове. Цената на Етериум падна до $3,362 за първи път от три седмици, преди да се стабилизира през уикенда при намалени разпродажби.

По време на този спад ETH се бореше да пробие над нивото си на съпротива от $3,950, като по този начин формира нов по-нисък връх на дневната графика, който сочеше към промяна на настроенията на инвеститорите от покупки по време на бичи отскоци.

На 14 юни обаче ETH достигна своя връх от $3,887, но се срина с 13.5%, за да достигне $3,364, изравнявайки се със 100-дневната EMA, като по този начин стабилизира спада си и се възстанови обратно към $3,509. В същото време пазарната капитализация скочи до $431.2 милиарда.

Неотдавнашните забележки на анализатор Ерик Балчунас, предполагащи потенциалното одобрения на спот ETH ETF в началото на юли, може да са допринесли за последното покачване на цените на Етериум, което доведе до повишаване на доверието на инвеститорите.

По-специално, китовете натрупаха над 700,000 ETH ($2.45 милиарда) през последните три седмици въпреки корекциите на пазара, предполагащи силно възходящо настроение според крипто експерта Али Мартинес.

Ако текущата пазарна корекция се запази, тогава Етериум може да тества нивото от $3,200, което исторически е било добра подкрепа за обръщане на низходящия тренд; алтернативно купувачите се нуждаят от покачване на цената на ETH обратно над текущата тренд линия на съпротива, така че да могат да си възвърнат контрола и да го тласнат нагоре към приблизително $3,900, където има непосредствена психологическа граница за продавачите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Крипто трейдър спечели милиони от меме монетата на Тръмп

Трейдър на криптовалути реализира огромна печалба от меме токен, посветен на Доналд Тръмп, чиято стойност нарасна неимоверно тази година.

19.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.