НАЧАЛО Биткойн

Крипто кит прехвърли над $65 милиона в Биткойн след 10 години неактивност

06.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто кит прехвърли над $65 милиона в Биткойн след 10 години неактивност

Според данни от веригата наскоро крипто кит е прехвърлил през блокчейна значително количество Биткойн токени, които са останали недокоснати повече от десетилетие.

Ключовият показател, който представлява интерес тук, е “Възрастови групи на изразходваните средства” (SOAB), който проследява движението на монети, принадлежащи към различни възрастови групи в мрежата на Биткойн.

Тези възрастови групи категоризират токените въз основа на продължителността на неактивност в мрежата. Когато една дълго “спяща” монета най-накрая бъде транзактирана, тя излиза от предишната си възрастова група, тъй като периодът ѝ на спящ режим се нулира.

В този контекст особено внимание се обръща на възрастовата група, която представлява монети, неактивни в продължение на повече от 10 години.

Неотдавнашните данни разкриват значително движение в тази група. Като се има предвид значителният обем на тези монети, вероятно голяма организация, обикновено наричана “кит”, е организирала това движение.

Обикновено, когато монетите достигнат такава напреднала възраст, е по-вероятно те да са били изгубени, а не умишлено държани (HODL). Забележително е, че крипто анализаторът Maartunn съобщи и за друго движение, включващо неактивни монети, няколко дни преди това, при което е прехвърлено двойно по-голямо количество (2,000 BTC).

Макар че движението на такива дълго задържани монети може да е сигнал за продажбена активност, в исторически план това явление се наблюдава по време на бичи пазари.

Повишеният обществен интерес към криптовалутата подтиква потребителите да търсят изгубени портфейли и всеки произтичащ от това натиск за продажба обикновено се абсорбира от пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.