НАЧАЛО Крипто Крими

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

18.05.2024 15:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

Операцията е улеснила престъпниците в прането на незаконни доходи чрез крипто транзакции, като са използвали фалшиви документи за парични преводи, подправени документи за самоличност и манипулирани записи на комуникация с клиенти, за да избегнат разкриване. Въпреки че Binance не уточнява случая, тя потвърди участието на фалшифицирани документи, за да изглежда, че отделни търговци са прехвърлили близо 200 милиона тайвански долара.

Благодарение на сътрудничеството с Binance прокурор Ло Вей-юан от Окръжната прокуратура в Тайпе събра изчерпателни доказателства срещу девет лица, обвинени в пране на пари, измама и организирана престъпност. Binance организира трансгранична онлайн среща с разследващите служители и прокурорите, за да обсъди стратегията за сътрудничество.

Binance прилага мерки, надхвърлящи стандартното съответствие, като активно си сътрудничи с глобалните правоприлагащи органи. Това включва първата в индустрията програма за обучение на правоприлагащите органи, която да помогне за разкриването на финансови и киберпрестъпления и да съдейства за преследването на извършителите.

През 2023 г. Binance подаде заявление за регистрация в Комисията за финансов надзор (КФН) на Тайван и в Закона за контрол на прането на пари. Тайванските регулаторни органи планират да въведат правила за криптовалутите до края на 2024 г., като целта е да се засили надзорът над крипто борсите и да се налагат санкции. Председателят на FSC Хуанг Тианджу изрази загриженост относно използването на криптовалутите за незаконни дейности и планира да засили регулацията.

Министерството на правосъдието наскоро предложи изменения на съществуващите закони за борба с прането на пари, които могат да наложат до две години затвор и глоби до $1.5 милиона за компании, които не спазват изискванията, с цел да се засили предотвратяването на измами и да се регулират мерките за пране на пари за доставчиците на крипто услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.