НАЧАЛО Крипто Крими

Coinbase са знаели, че нарушават закона според SEC

юли 9, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase са знаели, че нарушават закона според SEC

Адвокатите, представляващи Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), изразиха недоверие към твърдението на Coinbase, че не е знаела за нарушаването на законите за ценните книжа в неотдавнашната си жалба срещу американската крипто компания.

SEC също така се противопостави на твърдението на Coinbase, че одобрението на тяхното заявление за регистрация от 2021 г. за първичното им публично предлагане обезсилва основателността на делото за принудително изпълнение.

Обръщайки се към съдия Катрин Полк Файла от Южния окръжен съд на Ню Йорк, адвокатите на SEC изтъкнаха, че Coinbase, финансово значима организация с достъп до експертни правни съвети, сега твърди, че не знае за потенциални нарушения на федералните закони за ценните книжа.

Освен това те изтъкнаха противоречието, че Coinbase е разчитала на същата правна рамка, която сега отхвърля при вземането на решения за листване.

В първоначалния иск за принудително изпълнение на SEC се твърди, че Coinbase е използвала теста на Хауи на своя уебсайт като критерий, за да определи дали да регистрира конкретни активи.

Опитът на Coinbase да прекрати делото предизвика подаването на жалбата в петък. Съдия Полк Файла ще оцени аргументите и ще се произнесе с решение в близко бъдеще.

В отговор на твърденията на SEC, главният юридически директор на Coinbase, Пол Гревал, ги определи като “още от същото” в серия от туитове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.