НАЧАЛО Алткойни

Coinbase все още смята, че има шанс за одобрение на спот Етериум ETF този месец

20.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase все още смята, че има шанс за одобрение на спот Етериум ETF този месец

Крипто борсата Coinbase изчислява, че вероятността SEC да одобри спот ETF на Етериум до края на месеца е между 30% и 40%.

В доклад от 15 май Дейвид Хан, анализатор на Coinbase Institutional Research, предполага, че същата обосновка, която накара SEC да одобри спот Биткойн ETF – корелацията между фючърсните продукти на CME и спот пазарите – може да повлияе и на одобрението на спот ETF за Етериум.

Хан спомена, че има “възможност за положителна изненада по отношение на това решение“, като посочи пазарите за прогнози и факта, че Етериум тръстът на Grayscale се търгува с 24% отстъпка.

Той призна, че мълчанието на SEC е създало “несигурност” и отбеляза, че спот ETF, които имат за цел конкретно да се занимават със стейкинг на ETH, е малко вероятно да получат одобрение.

Оптимизмът на Coinbase отчасти се основава на значителната роля на крипто в политиката на САЩ. Хан предположи, че Комисията по ценни книжа и фондовите борси (SEC) ще изразходва политически капитал, като откаже спот ETH ETF – ход, който Coinbase разглежда като несигурен.

Райън Шон Адамс, основател на Bankless, повтори това мнение, заявявайки, че очакванията за одобрение са били ниски, докато демократите не са осъзнали, че техният анти-крипто председател на SEC може да застраши техните изборни перспективи.

Въпреки че не бяха посочени конкретни политически събития, последните проучвания показват, че собствениците на криптовалути до някаква степен предпочитат Тръмп пред Байдън. Основателят на Uniswap Хейдън Адамс отбеляза, че крипто се е превърнало в обединяваща точка за републиканците, за разлика от регулаторната позиция на администрацията на Байдън.

Хан отбеляза, че SEC не е длъжна да одобрява всички заявления за спот продукти едновременно.

Всяко заявление за спот ETH ETF има различен краен срок за вземане на решение. SEC трябва да вземе решение по заявлението на VanEck до 23 май, но може да вземе решение по заявленията на BlackRock и Fidelity чак през август.

Хан също така спомена, че отхвърлянето на 23 май може да доведе до правни действия, които да отменят решението.

През януари председателят на SEC Гари Генслер се позова на съдебен иск от Grayscale относно предложеното преобразуване на GBTC като фактор за одобрението на агенцията на спот Биткойн ETF. Въпреки това Grayscale не е посочила, че ще подаде подобен иск относно спот ETF за ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.