НАЧАЛО Алткойни

Coinbase се срещна със SEC заради спот Етериум ETF

09.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се срещна със SEC заради спот Етериум ETF

Coinbase проведе дискусии с представители на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) относно предложения от Grayscale ETF за Етериум.

Правни представители на Davis Polk, действащи от името на Grayscale, също са присъствали, както е посочено в документите на SEC. В срещата са участвали различни членове на отдела за търговия и пазари на SEC.

По време на срещата Coinbase са представили презентация, но конкретните теми, които са били обсъждани извън нея, не се съобщават. Забележително е, че SEC включи в своето досие подробности за презентацията на Coinbase. Според презентацията на Coinbase потенциалните акции на Етериум ETF ще бъдат класифицирани като акции на стокова основа, подобно на Биткойн ETF.

Coinbase наблегна на устойчивостта на спот пазарите на Етериум срещу измами и манипулации, като ги посочи като силно показателни. Освен това Coinbase заяви намерението си да сключи споразумение за споделяне на наблюдение със CME, за да засили усилията за откриване на измами и манипулации.

Въпреки срещата, старши ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас предупреди срещу прекомерния оптимизъм, като отбеляза липсата на обратна връзка от служителите на SEC – отклонение от досегашните практики с Биткойн ETF. Друг анализатор на Bloomberg, Джеймс Сейфарт, предположи, че липсата на коментари от SEC не е благоприятна.

Презентацията на Coinbase включваше данни, показващи силата на фючърсните и спот пазарите на Етериум, правейки паралели с пазарите на Биткойн. Нейт Гераси, президент на ETF Store, изтъкна тази прилика и постави под въпрос потенциалните основания за неодобрение на спот Етериум ETF.

Неотдавнашните действия на SEC включват отлагане на решенията по заявленията за спот ETF за ETH на BlackRock и Fidelity, като експертите очакват решение за ETH ETF през май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.