НАЧАЛО Регулации

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

По-конкретно, Coinbase успешно се регистрира в Холандската централна банка (DNB), за да може да предлага своите крипто продукти и услуги на клиенти в Нидерландия, съобщи крипто борсата на 22 септември.

Според съобщението това е „значителен етап в продължаващото международно разширяване на Coinbase“, тъй като:

Тази регистрация ще позволи на Coinbase да предлага пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти за екосистемата на клиентите в Нидерландия.

Компанията вижда регулирането на индустрията като фактор спомагащ за растежа на крипто сектора, като се определят ясни правила, които ще създадат среда укпреваща доверието в сектора както от страна на политиците така и от страна на обществото.

Фокус върху съответствието

Коментирайки развитието, вицепрезидентът по международното и бизнес развитие на Coinbase Нана Муругесан подчерта значението на Нидерландия за крипто експанзията, както и че неговата компания „се гордее с това, че е бизнес ориентиран към спазването на правилата“.

По думите му:

Като част от амбицията на Coinbase да бъде най-надеждната и сигурна крипто платформа в света, ние сме предприели стъпки за сътрудничество с правителството, политиците и регулаторите, за да оформим бъдещето по отговорен начин. […] Нидерландия е важен международен пазар за криптовалути и аз наистина се вълнувам, че Coinbase ще пренесе потенциала на крипто икономиката на пазара тук.

Правни проблеми на Coinbase

Регулаторното одобрение на Нидерландия пристига като момент на отдих, докато блокчейн платформата е изправена пред колективен иск за ценни книжа пред Окръжния съд на САЩ за окръг Ню Джърси. Coinbase е обвинена в неверни и подвеждащи изявления относно нейния бизнес, операции и политики за съответствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще


В същото време Coinbase е разтърсена от твърдения за търговия с вътрешна информация, обвинявайки бившия си глобален продуктов мениджър Ишан Уахи, заедно с брат му, в заговор за банкова измама, по който и двамата не се признават за виновни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене