НАЧАЛО Регулации

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

септември 23, 2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

По-конкретно, Coinbase успешно се регистрира в Холандската централна банка (DNB), за да може да предлага своите крипто продукти и услуги на клиенти в Нидерландия, съобщи крипто борсата на 22 септември.

Според съобщението това е “значителен етап в продължаващото международно разширяване на Coinbase”, тъй като:

Тази регистрация ще позволи на Coinbase да предлага пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти за екосистемата на клиентите в Нидерландия.

Компанията вижда регулирането на индустрията като фактор спомагащ за растежа на крипто сектора, като се определят ясни правила, които ще създадат среда укпреваща доверието в сектора както от страна на политиците така и от страна на обществото.

Фокус върху съответствието

Коментирайки развитието, вицепрезидентът по международното и бизнес развитие на Coinbase Нана Муругесан подчерта значението на Нидерландия за крипто експанзията, както и че неговата компания “се гордее с това, че е бизнес ориентиран към спазването на правилата”.

По думите му:

Като част от амбицията на Coinbase да бъде най-надеждната и сигурна крипто платформа в света, ние сме предприели стъпки за сътрудничество с правителството, политиците и регулаторите, за да оформим бъдещето по отговорен начин. […] Нидерландия е важен международен пазар за криптовалути и аз наистина се вълнувам, че Coinbase ще пренесе потенциала на крипто икономиката на пазара тук.

Правни проблеми на Coinbase

Регулаторното одобрение на Нидерландия пристига като момент на отдих, докато блокчейн платформата е изправена пред колективен иск за ценни книжа пред Окръжния съд на САЩ за окръг Ню Джърси. Coinbase е обвинена в неверни и подвеждащи изявления относно нейния бизнес, операции и политики за съответствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще


В същото време Coinbase е разтърсена от твърдения за търговия с вътрешна информация, обвинявайки бившия си глобален продуктов мениджър Ишан Уахи, заедно с брат му, в заговор за банкова измама, по който и двамата не се признават за виновни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.