НАЧАЛО Регулации

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

23.09.2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

По-конкретно, Coinbase успешно се регистрира в Холандската централна банка (DNB), за да може да предлага своите крипто продукти и услуги на клиенти в Нидерландия, съобщи крипто борсата на 22 септември.

Според съобщението това е “значителен етап в продължаващото международно разширяване на Coinbase”, тъй като:

Тази регистрация ще позволи на Coinbase да предлага пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти за екосистемата на клиентите в Нидерландия.

Компанията вижда регулирането на индустрията като фактор спомагащ за растежа на крипто сектора, като се определят ясни правила, които ще създадат среда укпреваща доверието в сектора както от страна на политиците така и от страна на обществото.

Фокус върху съответствието

Коментирайки развитието, вицепрезидентът по международното и бизнес развитие на Coinbase Нана Муругесан подчерта значението на Нидерландия за крипто експанзията, както и че неговата компания “се гордее с това, че е бизнес ориентиран към спазването на правилата”.

По думите му:

Като част от амбицията на Coinbase да бъде най-надеждната и сигурна крипто платформа в света, ние сме предприели стъпки за сътрудничество с правителството, политиците и регулаторите, за да оформим бъдещето по отговорен начин. […] Нидерландия е важен международен пазар за криптовалути и аз наистина се вълнувам, че Coinbase ще пренесе потенциала на крипто икономиката на пазара тук.

Правни проблеми на Coinbase

Регулаторното одобрение на Нидерландия пристига като момент на отдих, докато блокчейн платформата е изправена пред колективен иск за ценни книжа пред Окръжния съд на САЩ за окръг Ню Джърси. Coinbase е обвинена в неверни и подвеждащи изявления относно нейния бизнес, операции и политики за съответствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще


В същото време Coinbase е разтърсена от твърдения за търговия с вътрешна информация, обвинявайки бившия си глобален продуктов мениджър Ишан Уахи, заедно с брат му, в заговор за банкова измама, по който и двамата не се признават за виновни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.