НАЧАЛО Регулации

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

септември 23, 2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

По-конкретно, Coinbase успешно се регистрира в Холандската централна банка (DNB), за да може да предлага своите крипто продукти и услуги на клиенти в Нидерландия, съобщи крипто борсата на 22 септември.

Според съобщението това е „значителен етап в продължаващото международно разширяване на Coinbase“, тъй като:

Тази регистрация ще позволи на Coinbase да предлага пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти за екосистемата на клиентите в Нидерландия.

Компанията вижда регулирането на индустрията като фактор спомагащ за растежа на крипто сектора, като се определят ясни правила, които ще създадат среда укпреваща доверието в сектора както от страна на политиците така и от страна на обществото.

Фокус върху съответствието

Коментирайки развитието, вицепрезидентът по международното и бизнес развитие на Coinbase Нана Муругесан подчерта значението на Нидерландия за крипто експанзията, както и че неговата компания „се гордее с това, че е бизнес ориентиран към спазването на правилата“.

По думите му:

Като част от амбицията на Coinbase да бъде най-надеждната и сигурна крипто платформа в света, ние сме предприели стъпки за сътрудничество с правителството, политиците и регулаторите, за да оформим бъдещето по отговорен начин. […] Нидерландия е важен международен пазар за криптовалути и аз наистина се вълнувам, че Coinbase ще пренесе потенциала на крипто икономиката на пазара тук.

Правни проблеми на Coinbase

Регулаторното одобрение на Нидерландия пристига като момент на отдих, докато блокчейн платформата е изправена пред колективен иск за ценни книжа пред Окръжния съд на САЩ за окръг Ню Джърси. Coinbase е обвинена в неверни и подвеждащи изявления относно нейния бизнес, операции и политики за съответствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще


В същото време Coinbase е разтърсена от твърдения за търговия с вътрешна информация, обвинявайки бившия си глобален продуктов мениджър Ишан Уахи, заедно с брат му, в заговор за банкова измама, по който и двамата не се признават за виновни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене