НАЧАЛО Крипто Крими

Coinbase имат проблем с търговията с вътрешна информация, твърди информатор

юли 29, 2022 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase имат проблем с търговията с вътрешна информация, твърди информатор

Наскоро трима души бяха арестувани за търговия с вътрешна информация за криптовалути в Coinbase.

 

В разговор с разследващия от YouTube Coffeezilla, известен с разкриването на няколко крипто измами, информаторът от Twitter, който се подвизава под псевдонима Cobie, изрази разочарование от начина, по който са били разгледани нещата, и че хората може би са се фокусирани върху погрешен проблем.

 

В интервюто Cobie посочи, че крипто борсата може би е по-виновна за цялата ситуация, отколкото изглежда на пръв поглед. Според него Coinbase е имала непрекъснат проблем с търговията с вътрешна информация:

 

Така че хората са печелили пари от Coinbase, като са правили фронт рънинг в продължение на години. 

 

Те просто откриваха каквото и да е, което Coinbase щеше да листва, купуваха го преди листването и го продаваха веднага след това. 

 

Всъщност се оказва, че това е бил такъв проблем, че Coinbase се опита да се справи с този въпрос по онова време, но без успех.

 

Освен това Cobie добави, че макар след това борсата да направи обещания за подобряване на процесите си, се видя, че “още на следващия листинг всяка една монета отново е била обект на фронт рънинг.”

 

Забелязвайки модела, потребителят на Twitter направи проучване и публикува резултатите си на платформата, което доведе до арестуването на пряко отговорните лица. В резултат на публикациите му срещу бившия продуктов мениджър в Coinbase Ишан Уахи, брат му Нихил Уахи и приятеля му Самир Рамани бяха повдигнати обвинения в търговия с вътрешна информация за криптовалути.

 

Cobie каза следното по отношение на събитията:

 

Coinbase очевидно е некомпетентна по тези въпроси. Те не са в състояние да го спрат. (…) Анонимни потребители в интернет могат да разберат за това или аз мога да пиша за това в Twitter и тогава изведнъж има разследване по случая. Просто не разбирам какви процеси са въвели, за да работи по този начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене