НАЧАЛО Други

Coinbase се разширява в ОАЕ на фона на предизвикателствата в САЩ

май 9, 2023 14:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се разширява в ОАЕ на фона на предизвикателствата в САЩ

Популярната борса за криптовалути Coinbase укрепва връзките си с регулаторните органи в Обединените арабски емирства (ОАЕ), тъй като е изправена пред предизвикателства в Съединените щати (САЩ).

В неотдавнашна публикация в блога си Coinbase изрази убеждението си, че ОАЕ имат потенциала да се превърнат в стратегически център за компанията, разширявайки усилията ѝ в световен мащаб. ОАЕ служи като жизненоважна връзка между Азия и Европа – два региона, които са във фокуса на Coinbase.

Ръководният екип на Coinbase, включително главният изпълнителен директор Брайън Армстронг, в момента е в ОАЕ за срещи с политици, регулаторни органи, основатели на криптовалути и клиенти. Армстронг също така ще изнесе ключова реч на срещата на върха за финтех в Дубай (Dubai Fintech Summit).

Той даде висока оценка на прогресивния регулаторен подход на ОАЕ към криптовалутите, като подчерта статута на региона като първия специализиран крипто регулатор, неговия ясен правилник, благоприятна за бизнеса среда и силна защита на клиентите.

Посещението в ОАЕ идва в момент, когато отношенията на Coinbase с американските регулаторни органи са обтегнати. През март Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) уведоми Coinbase за потенциални нарушения на закона за ценните книжа.

В отговор през април Coinbase подаде иск срещу SEC, като поиска конкретни правила за дигиталните активи. Съдът на САЩ нареди на SEC да отговори на жалбата на Coinbase в срок от десет дни.

Междувременно Coinbase разшири дейността си в международен план, като стартира борса за деривати в Бермудските острови.

Coinbase потвърди сътрудничеството си с регулаторните органи в Абу Даби и Дубай, като се стреми да разшири лицензирането и наличността си чрез партньорства. Компанията активно си сътрудничи с Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай, който създава цялостна рамка за търговия на дребно с виртуални активи.

Coinbase разглежда тези партньорства като възможности за разширяване на глобалното си присъствие и предоставяне на услуги, свързани с криптовалути на един милиард потребители.

През последните години ОАЕ отбеляза значителен ръст на крипто екосистемата си, привличайки вниманието на големи играчи като Binance. Създаването на Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай и издаването на крипто регулаторна рамка допринесоха за привлекателността на региона.

Глобалният пазар на Абу Даби (ADGM) също предложи нови регулации за фондациите на технологията на разпределената счетоводна книга.

Въпреки регулаторната несигурност в САЩ, Coinbase остава напълно ангажирана с родната си страна. По време на разговора за приходите главният изпълнителен директор Брайън Армстронг изрази оптимизъм относно правилното регулиране на криптовалутите в САЩ, като подчерта значението на върховенството на закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.