НАЧАЛО Други

Coinbase придобива федерален банков лиценз

май 19, 2018 21:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase придобива федерален банков лиценз

Coinbase говориха с регулаторите за придобиването на федерална банкова харта, според доклад на Уолстрийт джърнъл (WSJ), 18-ти май.

WSJ съобщава, че в началото на 2018 г. Coinbase се е обърнал към офиса на регулатора на валутата в САЩ (OCC). Разговора е бил както за банковата харта, така и за своя бизнес модел. Говорител на Coinbase отказа да коментира срещата на WSJ, но добави, че компанията е „ангажирана да работи в тясно сътрудничество с държавните и федералните регулатори, за да гарантира, че сме правилно лицензирани за продуктите и услугите, които предлагаме.“ OCC и Coinbase отказаха да дадат коментар на Cointelegraph.

Coinbase също така търси да се регистрира като лицензирана брокерска фирма и място за електронно търгуване в SEC. По-рано тази седмица Coinbase обяви плановете си да пусне нов пакет от продукти, насочени към институционални инвеститори.

Както посочва Уолстрийт джърнъл, федералният банков лиценз би позволил на Coinbase да предлага собствени услуги за съхранение и разплащане. Това би помагнало на компанията да привлече повече институционални клиенти. Това би позволило на Coinbase да се справи само с един федерален регулатор, за разлика от множество щатски. Също така би предложило на потребителите федерално осигурени банкови сметки.

По време на официално заседание на банкова асоциация, Джоузеф Отинг направи интересно изяление. Той каза, че повечето финтех фирми, които идват с намерението да получат банкова харта, за да избегнат държавните регулации, не я получават:

„Когато дойдат, говорят с нас и разбират какво всъщност е необходимо, за да са банка, те гледат умно и напускат.“

Правителството на САЩ наскоро започна да разглежда регулирането на криптовалутите. В средата на март подкомисията по капиталови пазари, ценни книжа и инвестиции проведе изслушване относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO). Главният юридически и рисков служител на Coinbase Mike Lempres беше един от четирите свидетели на индустрията.

По време на съдебното заседание Lempres се позова на настоящата регулаторна система на САЩ за криптовалутите като „увреждане на здравословни иновации“, поради липса на яснота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене