НАЧАЛО Други

Coinbase придобива федерален банков лиценз

май 19, 2018 21:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase придобива федерален банков лиценз

Coinbase говориха с регулаторите за придобиването на федерална банкова харта, според доклад на Уолстрийт джърнъл (WSJ), 18-ти май.

WSJ съобщава, че в началото на 2018 г. Coinbase се е обърнал към офиса на регулатора на валутата в САЩ (OCC). Разговора е бил както за банковата харта, така и за своя бизнес модел. Говорител на Coinbase отказа да коментира срещата на WSJ, но добави, че компанията е „ангажирана да работи в тясно сътрудничество с държавните и федералните регулатори, за да гарантира, че сме правилно лицензирани за продуктите и услугите, които предлагаме.“ OCC и Coinbase отказаха да дадат коментар на Cointelegraph.

Coinbase също така търси да се регистрира като лицензирана брокерска фирма и място за електронно търгуване в SEC. По-рано тази седмица Coinbase обяви плановете си да пусне нов пакет от продукти, насочени към институционални инвеститори.

Както посочва Уолстрийт джърнъл, федералният банков лиценз би позволил на Coinbase да предлага собствени услуги за съхранение и разплащане. Това би помагнало на компанията да привлече повече институционални клиенти. Това би позволило на Coinbase да се справи само с един федерален регулатор, за разлика от множество щатски. Също така би предложило на потребителите федерално осигурени банкови сметки.

По време на официално заседание на банкова асоциация, Джоузеф Отинг направи интересно изяление. Той каза, че повечето финтех фирми, които идват с намерението да получат банкова харта, за да избегнат държавните регулации, не я получават:

„Когато дойдат, говорят с нас и разбират какво всъщност е необходимо, за да са банка, те гледат умно и напускат.“

Правителството на САЩ наскоро започна да разглежда регулирането на криптовалутите. В средата на март подкомисията по капиталови пазари, ценни книжа и инвестиции проведе изслушване относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO). Главният юридически и рисков служител на Coinbase Mike Lempres беше един от четирите свидетели на индустрията.

По време на съдебното заседание Lempres се позова на настоящата регулаторна система на САЩ за криптовалутите като „увреждане на здравословни иновации“, поради липса на яснота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене