Home

Coinbase подкрепи исканията за отмяна на забраната за Tornado Cash

07.04.2023 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase подкрепи исканията за отмяна на забраната за Tornado Cash

Coinbase подкрепи група ищци, които се стремят да премахнат санкциите, наложени от правителството на САЩ върху Tornado Cash, смесител на криптовалути.

Ищците, сред които са Джоузеф Ван Лоон и Тайлър Ал-Мейда, представляват граждани на САЩ, на които е забранено да използват Tornado Cash. Според информацията те са подали иск срещу Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ (OFAC), министъра на финансите Джанет Йелън и директора на OFAC Андреа Гаки.

Ищците искат частично решение по съкратена процедура в Окръжния съд на САЩ в Тексас, отдел Остин, твърдейки, че санкциите срещу Tornado Cash са незаконни и нарушават Закона за административното производство (ЗАП).

През август 2022 г. OFAC добави Tornado Cash към Списъка на специално набелязаните граждани и блокираните лица (SDN), като забрани на американските граждани или предприятия да използват услугата.

В иска се твърди, че правителството не може да санкционира Tornado Cash, тъй като това е само софтуер, а смарт договорите в основата му не могат да бъдат контролирани или притежавани от никого.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin предизвика еуфория в социалните мрежи – ще се спука ли балонът?


Coinbase подкрепи ищците, заявявайки, че действията на правителството могат да попречат на растежа и развитието на криптовалутната индустрия и да създадат опасен прецедент за бъдещи регулации на криптовалутите.

Използването на протоколи за защита на личните данни като Tornado Cash става все по-важно за лицата, които искат да защитят информацията си в онлайн пространството, а правното оспорване може да има значителни последици за бъдещето на крипто регулациите в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.