НАЧАЛО Финтех

Coinbase си партнира с DeFi компания за нова децентрализирана борса

март 10, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase си партнира с DeFi компания за нова децентрализирана борса

Coinbase, добре позната борса за криптовалути, си партнира с криптофирма, фокусирана върху защитата на личните данни, за да представи нова платформа за децентрализиран обмен (DEX).

DeFi фирмата Violet планира да пусне Mauve, DEX с характеристики както на DeFi, така и на традиционните финанси (TradFi).

Компанията работи заедно с различни известни инвеститори, включително Brevan Howard, хедж фонд с $20 милиарда под управление, фирма за рисков капитал FinTech Collective и Coinbase Ventures.

Съоснователят на Violet Маркъс Майер заяви, че създаването на Mauve е вдъхновено от срива на FTX през миналата година, една от най-големите криптоборси по това време.

Майер има за цел да възстанови доверието в криптоиндустрията, която според него е била сериозно засегната от провала на FTX в световен мащаб.

Като криптоборса, която не предлага попечителство, Mauve дава възможност на своите потребители да търгуват, без да се отказват от попечителство на активите си, намалявайки риска от неоторизиран достъп или кражба на средства.


READ MORE: Биткойн се срина под $20,000 – ето защо


Mauve ще възприеме архитектурата на DeFi, за да гарантира, че инвеститорите притежават своите активи като същевременно предоставя гаранции за съответствие и оповестяване от TradFi, за да сведе до минимум риска от контрагента.

Според Филип Барнхард, един от основателите на Violet, дългосрочната визия е всички финансови продукти и услуги да работят на децентрализирани крипто релси без посредници, което налага дълбока интеграция между TradFi и DeFi.

Violet инициира този процес и сега има за цел да реализира тази визия с Mauve.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене