НАЧАЛО Други

Coinbase обяви, че ще добави Lightning мрежата на Биткойн

04.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase обяви, че ще добави Lightning мрежата на Биткойн

Coinbase обяви партньорството си с Lightspark за интегриране на Lightning мрежата в своята платформа.

Инициативата има за цел да подобри ефективността на транзакциите с Биткойн в платформата Coinbase, като използва Lightning мрежата – платежен протокол от втори слой, известен със способността си да улеснява по-бързи и по-рентабилни транзакции в сравнение с основната мрежа на Биткойн.

Lightspark е специализирана в предоставянето на достъп до Lightning мрежата и си сътрудничи с Coinbase за внедряването на тази технология. Нейният софтуер опростява интеграцията и управлението на Lightning мрежата за институциите, като предлага набор от инструменти, предназначени за безпроблемни транзакции. Lightspark използва двигател, управляван от изкуствен интелект, за оптимизиране на ликвидността и маршрутизирането на транзакциите.

Като част от партньорството Coinbase ще използва функцията за дистанционно използване на ключове на Lightspark, което позволява на Coinbase да запази контрола върху ключовете за подписване на Lightning, докато Lightspark управлява инфраструктурата на възлите. Тази конфигурация е проектирана да се мащабира ефективно, осигурявайки надеждна услуга за възли с всеобхватна функционалност чрез интуитивен интерфейс.

Шан Агаруал, вицепрезидент на Coinbase по корпоративното и бизнес развитие, изрази вълнението си от партньорството, заявявайки:

Coinbase се ангажира да направи глобалната финансова система по-бърза и по-ефективна. Развълнувани сме да си партнираме с Lightspark, за да премахнем пречките пред плащанията и да дадем възможност за по-бързи и по-евтини транзакции с Биткойн чрез поддръжка на мрежата Bitcoin Lightning Network.

Приемането на Lightning мрежата на Биткойн от Coinbase се очаква да окаже значително въздействие върху оперативната ефективност и клиентското изживяване, особено по отношение на скоростта на транзакциите и разходите. То също така означава забележително развитие за Lightning мрежата, като потенциално увеличава нейното използване и видимост в рамките на екосистемата на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.