НАЧАЛО Други

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

28.11.2022 13:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на "Черният лебед" и "Антикрехкост" Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

В неотдавнашен туит авторът на книгата “Черният лебед” Насим Талеб твърди, че Coinbase, най-голямата компания за криптовалути, е “безполезна”

Дори ако индустрия на криптовалути някак си успее да се възстанови от най-тежката криза досега, компанията все още има “мрачно” бъдеще, според известния математик. 

Още през май Джим Чанос, който направи успешен шорт на Enron, прогнозира, че Coinbase ще продължи да изпитва трудности поради намаляващите си приходи от такси.  

Все пак трябва да се отбележи, че Талеб не очаква Coinbase да се срине по същия драматичен начин като FTX. 

Акциите на Coinbase се сринаха до рекордно ниско ниво на 21 ноември, след като вярата на инвеститорите в централизираните борси беше подкопана от внезапния срив на втората по големина платформа за търговия с криптовалути. 

По-рано тази седмица Дан Долев, старши анализатор в Mizuho Americas, нарече акциите на Coinbase “загуба на време”, след като заяви. В неотдавнашна изследователска бележка анализаторът сподели, че компанията няма да бъде облагодетелствана от внезапния срив на един от най-големите ѝ конкуренти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?


Наскоро Талеб изрази мнение, че индустрията на криптовалутите се намира в криза поради липсата на парични потоци. Ученият е убеден, че криптосекторът всъщност не е успял да произведе нещо полезно. Той твърди, че криптовалутите са в разгара на криза, но тя всъщност се дължи на липсата на парични потоци. 

Следователно той разчита на спекулации поради неспособността си да генерира парични потоци. Преди срива на FTX Талеб заяви, че криптоиндустрията е навлязла в ледников период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.