НАЧАЛО Други

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

ноември 28, 2022 13:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на "Черният лебед" и "Антикрехкост" Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

В неотдавнашен туит авторът на книгата “Черният лебед” Насим Талеб твърди, че Coinbase, най-голямата компания за криптовалути, е “безполезна”

Дори ако индустрия на криптовалути някак си успее да се възстанови от най-тежката криза досега, компанията все още има “мрачно” бъдеще, според известния математик. 

Още през май Джим Чанос, който направи успешен шорт на Enron, прогнозира, че Coinbase ще продължи да изпитва трудности поради намаляващите си приходи от такси.  

Все пак трябва да се отбележи, че Талеб не очаква Coinbase да се срине по същия драматичен начин като FTX. 

Акциите на Coinbase се сринаха до рекордно ниско ниво на 21 ноември, след като вярата на инвеститорите в централизираните борси беше подкопана от внезапния срив на втората по големина платформа за търговия с криптовалути. 

По-рано тази седмица Дан Долев, старши анализатор в Mizuho Americas, нарече акциите на Coinbase “загуба на време”, след като заяви. В неотдавнашна изследователска бележка анализаторът сподели, че компанията няма да бъде облагодетелствана от внезапния срив на един от най-големите ѝ конкуренти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?


Наскоро Талеб изрази мнение, че индустрията на криптовалутите се намира в криза поради липсата на парични потоци. Ученият е убеден, че криптосекторът всъщност не е успял да произведе нещо полезно. Той твърди, че криптовалутите са в разгара на криза, но тя всъщност се дължи на липсата на парични потоци. 

Следователно той разчита на спекулации поради неспособността си да генерира парични потоци. Преди срива на FTX Талеб заяви, че криптоиндустрията е навлязла в ледников период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.