НАЧАЛО Други

Coinbase изненада приятно инвеститорите с последния си доклад

16.02.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase изненада приятно инвеститорите с последния си доклад

Coinbase Global отчете първата си тримесечна печалба от 2021 г. насам благодарение на големите обеми на търговия на фона на подновения интерес към криптовалутата след одобрението от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на първите спот Биткойн (BTC) борсово търгувани фондове (ETF).

Това одобрение, макар и неотдавнашно, помогна за повишението на цената на Биткойн с 57% през последното тримесечие на 2023 г., което доведе до 64% скок на приходите от транзакции на Coinbase до $529.3 милиона през четвъртото тримесечие.

Анализаторите бяха изненадани от изключителните резултати на компанията, като приходите надхвърлиха както очакванията, така и консенсуса на Уолстрийт.

Coinbase очаква силно представяне през първото тримесечие от звеното си за абонаменти и услуги, като прогнозира приходи между $410 милиона и $480 милиона, надхвърляйки прогнозите.

През четвъртото тримесечие приходите от това звено нараснаха с близо 33% до $375.4 милиона, главно благодарение на приходите от стабилни монети, генерирани от партньорството с Circle.

Като цяло Coinbase отчете печалба в размер на $273.4 милиона, или $1.04 на акция, за трите месеца, приключващи на 31 декември, което е значителен обрат спрямо загубата от $557 милиона, отчетена година по-рано.

Анализаторите очакваха загуба в размер на 1 цент на акция. Въпреки опасенията, че спот ETF-ите могат да отклонят инвеститорите от платформата на Coinbase, компанията остава оптимист, като твърди, че ETF-ите са били полезни за индустрията.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.