НАЧАЛО Други

Coinbase избира Ирландия за оперативен център на фона на натиска на SEC

октомври 19, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase избира Ирландия за оперативен център на фона на натиска на SEC

В отговор на регламента за крипто на пазарите (MiCA) крипто борсата Coinbase избра Ирландия за свой централен хъб за операции и регулаторно съответствие в рамките на Европейския съюз.

След разширяването на дейността си в Ирландия през 2018 г. Coinbase създаде офис в Дъблин, в който работят близо 100 души. Компанията активно се стреми да получи лиценз съгласно новия регламент в сътрудничество с Централната банка на Ирландия, който се очаква да влезе в сила до декември 2024 г.

Този лиценз ще предостави на одобрените компании възможността да предлагат услуги във всички 27 държави – членки на ЕС, без да е необходимо да притежават индивидуални лицензи във всяка държава.

Нана Муругесан, вицепрезидент по международните операции на Coinbase, подчерта ангажимента на компанията да бъде оперативна от самото начало на получаването на MiCA лиценза, като изрази благодарност за подкрепата и ангажираността, получени от Ирландия по време на целия процес на вземане на решения.

Coinbase наскоро обяви намерението си да създаде център за таланти в Германия, като част от фаза 2 на своята стратегия за международните пазари, целяща да разшири предлагането на продукти и услуги в Европа. Борсата очерта по-нататъшни планове за разширяване в региони, включително Ирландия, Бенелюкс и Скандинавските страни, Испания и Италия.

Решението на Coinbase да разшири дейността си в световен мащаб е продиктувано от предизвикателствата и липсата на ясни регулации на американския пазар. Европейският съюз, с въвеждането на регулацията MiCA, се превърна в ключов фокус за борсата.

Струва си да се отбележи, че растежът и обемите на търговия на Coinbase бяха особено засегнати от съдебното дело на SEC. Компанията оспори иска и поиска неговото отхвърляне, като председателят на SEC Гари Генслер изрази загриженост относно неадекватността на настоящите разпоредби, регулиращи крипто индустрията в САЩ.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.