Home

Coinbase иска да се превърне в основното финансово приложение за клиентите си

18.06.2024 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase иска да се превърне в основното финансово приложение за клиентите си

Водещата американска крипто борса Coinbase има за цел да се превърне в основно финансово приложение за своите клиенти.

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, очерта подхода на компанията към въвеждането на нови функции в скорошно интервю за CNBC.

Целта на тези актуализации е да се моделира използването им така, че клиентите да предпочитат да плащат задълженията си и да начисляват лихви по заемите си чрез своите крипто сметки, а не чрез банковите системи.

“В традиционната банкова индустрия практиките на частичните резерви са стандартни и подлежат на строги регулации. Ние не планираме да се превърнем в банка. Просто искаме нашите клиенти да ни използват като основна финансова система.”

Парите промениха същността си и това, което бе на хартия, стана електронно и мобилно накрая. Новото поколение ще спре да използва пари в брой и кредитни карти, а телефоните ще се използват като банкови сметки.

Телефоните ще действат като виртуални портфейли, в които потребителите ще могат да прехвърлят пари, да проследяват ежедневните си разходи и дори да отпускат заеми. Coinbase вижда добра възможност тук.

“Напреднахме до известна степен с продукти като Coinbase Card, която дава възможност за разплащане, а USD Coin за поддържане на доларови баланси. В перспектива очакваме добавянето на функции като банкови преводи или банкови трансфери, които ще ни превърнат в основната финансова сметка”, заяви Армстронг. Той продължи да акцентира върху големия обем на традиционните финансови компании, които вече са възприели криптовалутите.

“Крипто вече се е превърнало в изборът на технология за 56% от компаниите от списъка Fortune 500. Нашето проучване на ръководителите на тези компании разкри масово участие.

Да вземем например, че BlackRock токенизира реални активи, JP Morgan използва блокчейн в Onyx, Google Cloud приема плащания в криптовалути, а млади финтех компании като Stripe и PayPal използват стабилни монети. По този начин е очевидно, че криптовалутите са се превърнали в основна част от финансовия сектор, като големите компании ги използват по един или друг начин”, сподели Армстронг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.