НАЧАЛО Биткойн

Coinbase интегрира Lightning мрежата на Биткойн

01.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase интегрира Lightning мрежата на Биткойн

Coinbase обяви официалната си интеграция с Lightning мрежата на Биткойн - ход, с която компанията гарантира бързи и евтини транзакции с BTC за своите потребители.

Тази нова функция, станала възможна благодарение на партньорството с Lightspark, предлага на потребителите избор между традиционната Биткойн мрежа и по-бързата и по-евтина опция в лицето на Lightning мрежата.

Съобщението идва през година, белязана от значителен подем в популярността на криптовалутите, въпреки скорошната ценова корекция. Биткойн по-специално достигна връх от $73,000 през март, поставяйки нов рекорд. Интеграцията на Coinbase, която стартира този вторник, е част от по-широката цел на компанията да създаде глобална платежна система, която да може да обработва транзакции за секунди само срещу стотинки, подобрявайки достъпността на финансовите услуги.

Внедряването съкращава чувствително разходите и времето за извършване на транзакции с Биткойн, тъй като традиционните преводи обикновено отнемат от 10 минути до 2 часа. С помощта на Lightning мрежата тези разходи и забавяния се намаляват, повишавайки привлекателността на търговията с BTC и потенциално стимулира растежа на криптовалутата.

Този стратегически ход на Coinbase не само подкрепя своите потребители, но и позиционира платформата в челните редици на блокчейн иновациите, което е от решаващо значение за поддържане на динамиката на крипто пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.