НАЧАЛО Други

Coinbase губи позицията си на пазара – Mizuho Securities USA

юли 15, 2022 15:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase губи позицията си на пазара – Mizuho Securities USA

Данни публикувани от Mizuho Securities USA, американското дъщерно дружество на японската компания за инвестиционно банкиране и търговия с ценни книжа, сочат, че Coinbase губи доминантната си позиция.

Най-голямата борса за криптовалути в САЩ беше на 4-то място по обем на търговия миналата година, но към момента е паднала до 14-то. Пазарният ѝ дял се е свил от 5.3% през първото тримесечие на годината до едва 2.9%. 


През първото тримесечие на годината компанията регистрира загуба от $430 милиона, което е удар за нейните акционери. Акциите на Coinbase са се сринали с над 80% от рекордния си връх. След като се радваше на успех по време на бичия пазар през 2021 г. с огромни приходи, през юни борсата обяви, че ще уволни 18% от персонала си. 


Както от CryptoDnes отразихме, Джим Чанос, който прогнозира срива на Enron в началото на 2000 г., заяви, че е мечи настроен към Coinbase поради намаляващите ѝ приходи от такси.  

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е изправен срещу ‘огромен системен риск’, твърди Чамат Палихапития

Coinbase се сблъска с нарастваща конкуренция в лицето на Binance.US, американският филиал на най-голямата крипто борса, който наскоро въведе Биткойн търговия с нулеви такси, за да привлече повече клиенти. 

Много високите такси за търговия бяха ключови за успеха на Coinbase. Борсата таксува някои търговци с почти 4%, което бързо я направи непривлекателна за повечето инвеститори. Конкурентите на Coinbase могат да си позволят да предлагат изключително ниски такси, като разчитат на други източници на приходи, което прави Coinbase по-слаб конкурент сред гигантите.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене