НАЧАЛО Други

Coin Metrics получи финансиране в размер на $35 милиона

април 8, 2022 10:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coin Metrics получи финансиране в размер на $35 милиона

Coin Metrics, един от водещите доставчици на информация, свързана с криптовалутите, обяви вчера, че е набрала $35 милиона в кръг на финансиране от серия C, воден от Acrew Capital и BNY Mellon.

Goldman Sachs, Fidelity Investments, Highland Capital Partners, Avon Ventures и Morningside Technology Ventures също продължават да инвестират в компанията след участие в предишни кръгове на финансиране. Към тях се присъединяват нови инвеститори в лицето на Cboe Global Markets, JAM FINTOP Blockchain, Mubadala Investment Company и Brevan Howard Digital.

Coin Metrics предоставя блокчейн данни, пазарни данни, индекси и решения за мрежов риск за най-реномираните институции, занимаващи се с криптоактиви. 

Това финансиране ще подкрепи новите продуктови иновации на компанията и ще помогне на компанията да се разшири в съседни области, за да подобри способността си да води водещите световни финансови институции на крипто пазарите.

„Coin Metrics служи като ключов център за институциите за дигитални активи и има потенциал да се мащабира много повече“, каза Тим Райс, съосновател и главен изпълнителен директор на Coin Metrics. „Събрахме опитен екип от топ професионалисти в областта на крипто, данни и финансови услуги и аз се гордея с водещата в индустрията работа, която вършат.“

След завършването на финансиране от серия B в размер на $15 милиона през 2021 г., Coin Metrics получи акредитация от Deloitte. Coin Metrics се откроява от другите доставчици на крипто данни и се утвърди като безспорен лидер в институционалното пространство, тъй като компанията предлага широк спектър от услуги като същевременно запазва основните си ценности на прозрачност и неутралитет.

„Разработването на стабилна рамка за управление на риска е от решаващо значение за нашата пътна карта, докато работим за приемането на услуги за дигитални активи“, каза Кейти Нийт, директор в BNY Mellon Asset Servicing & Digital, друг пример за това как използваме водещи технологични решения за разработване на тази важна способност.

„С Coin Metrics имаме възможност да стимулираме възможностите и дискусията и в крайна сметка да вдигнем летвата за управление на риска за дигиталните активи като индустрия.“

„Като се има предвид сложната, фрагментирана и децентрализирана природа на днешното пространство за крипто данни, доставчиците на данни, които могат да организират тази информация по прозрачен и достъпен начин, са безценни“, каза Марк Крайнак, съдружник-основател в Acrew Capital.

„Ние сме развълнувани да ръководим кръга на финансиране от серия C на компанията, помагайки за продължаването на експанзията на институционалната инфраструктура.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Трейдър предвижда възход за алткойн, който скочи с над 150% за 60 дни – ето защо

Други инвеститори в предишни кръгове на финансиране включват Castle Island Ventures, Coinbase, Digital Currency Group, Communitas Capital, Dragonfly Capital, The Raptor Group, BlockFi, Animal Ventures и Collab+Currency.

С увеличения капитал, компанията ще може да продължи да подобрява инфраструктурата и надеждността, като същевременно мащабира бизнеса, за да постигне по-голям международен обхват. 

Елитният екип на Coin Metrics от крипто професионалисти и ветерани от финансовата индустрия ще позволи на компанията да затвърди репутацията си на най-доверения глобален доставчик на крипто услуги за институции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене