НАЧАЛО Други

Coca-Cola има добри възгледи за 2022г. след силни резултати

април 26, 2022 15:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coca-Cola има добри възгледи за 2022г. след силни резултати

В понеделник, 25-ти април, Coca-Cola (NYSE: KO) надхвърли очакванията на анализаторите с по-положителна перспектива за печалби от очакваната.

Цената на техните продукти се покачва, което помага за увеличаване на продажбите и печалбите на компанията.

Нетните продажби нараснаха с 16% до $10.5 милиарда спрямо очакваните продажби от $9.83, докато органичните приходи нараснаха с 18% през тримесечието. 

Съобщава се, че нетната печалба за акционерите е $2.78 милиарда или 64 цента в сравнение с $2.25 милиарда или 52 цента на акция година по-рано.

Увеличението на цените в портфолиото на Coca-Cola, нарасна със 7% през тримесечието, като беше тласнато от бутилиране на напитките в по-малки опаковки.

През март компанията реши да спре дейността си в Русия поради непровокираната им инвазия на Украйна, като в отчета си за печалбите Coca-Cola твърди, че този ход ще намали обема на касите с едва 1%.

Акциите на компанията се търгуват във възходящ канал от август 2021 г., ако се използва текущата времева рамка за анализ. При положителни печалби беше регистриран ръст в обема и акциите затвориха “само” с 1.06% нагоре за сесията. Пробивът от възходящия канал от техническа страна би бил индикация за по-голямо увеличение на акциите.

Анализаторите на Wall Street са съгласни, че акциите са ‘умерена покупка’, като прогнозират средната цена за следващите 12 месеца да бъде $68.6, което е само 4.1% над текущата цена от $65,94. По-бичи анализатори прогнозират, че цената може да достигне $76, което би представлявало повишение от 15%.


Освен че засяга проблемите в Русия, ръководството на компанията спомена блокирането в Китай, проблемите с веригата за доставки и продължаващата инфлация като ключови проблемни области за техния растеж.

Възраждането на COVID в Китай и някои други географски региони по света са ясни признаци, че пандемията все още е част от разговора и напомня, че пътят на възстановяване е бил и ще продължи да бъде асинхронен”, заявиха от компанията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн задминава златото и недвижимите имоти като хедж срещу инфлацията

Може да се заключи, че насрещните ветрове ще се задържат, тъй като в момента на хоризонта не се вижда никаква почивка. Най-големият съперник на KO PepsiCo (NASDAQ: PEP) ще оповести печалбите днес, 26-ти април, и ще бъде интересно да се проследи доколко ръководството му вижда тези насрещни ветрове като пречки.

Инвеститорите, които са били в KO, очевидно нямат много причини да напуснат, дивидентът на компанията е доста сигурен въз основа на резултатите от последните тримесечия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене