НАЧАЛО Алткойни

Circle спира да поддържа USDC в мрежата на Tron

23.02.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle спира да поддържа USDC в мрежата на Tron

Circle, емитентът на стабилни монети, обяви решението си да прекрати поддръжката на своята дигитална монета, обвързана с щатския долар, в блокчейна на Tron (TRX).

Компанията заяви, че ще прекрати незабавно издаването на USDC в мрежата на Tron, като все още ще улеснява трансферите и обратното изкупуване до февруари 2025 г. На клиентите на Circle се препоръчва да прехвърлят своите USDC, намиращи се в блокчейна на TRON към други съвместими мрежи или да ги обменят за фиатна валута директно чрез Circle.

За притежателите на дребно и за клиентите, които не са клиенти на Circle, са налични множество глобални услуги, като например борси за търговия на дребно, брокерски къщи и доставчици на рампи за покупка и продажба, които да улеснят прехвърлянето на USDC към други поддържани блокчейни или обратното им изкупуване за фиатна валута.

Това решение на Circle е част от поетапен преход, целящ да осигури непрекъснато доверие, прозрачност и сигурност на стабилната монета. Според компанията този ход е част от тяхната рамка за управление на риска, включваща различни отдели в организацията, включително бизнес, съответствие и други.

През януари Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) подчерта предпочитанията на престъпниците в Източна и Югоизточна Азия да използват Tether (USDT) в блокчейна на Tron поради неговата стабилност, лекота на използване, анонимност и ниски транзакционни такси. 

От Tron обаче опровергаха оценката на агенцията, като заявиха, че макар да подкрепят усилията на ООН срещу злонамерените участници в блокчейн пространството, е неточно да се предполага, че Tron или Етериум могат пряко да контролират тези, които използват тяхната технология с отворен код.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.