НАЧАЛО Алткойни

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

септември 29, 2022 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

USDC ще е наличен на пет нови блокчейна

Circle, компанията издаваща стабилната монета USDC, е готова да разшири базата си, за да направи  USDC достъпен на пет нови блокчейна. От следващата година USDC ще бъде достъпен на Near, Optimism, Arbitrum, Cosmos и Polkadot. За сега валутата е налична на Етериум, Solana, Avalanche, Polygon, Tron, Algorand, Flow, Hedera и Stellar.

Стабилните монети се описват като криптовалути, чиято цена е проектирана да бъде обвързана с референтен актив. Може да бъдат обвързани с фиатни валути като щатски долари, борсово търгувани стоки или криптовалути.

Разширяването на обхвата на USDC и наличието им в пет допълнителни блокчейна има за цел да позволи на разработчиците и потребителите на блокчейн да видят по-голяма ликвидност и оперативна съвместимост в областта на криптовалутите.

Както заявява Жоао Регинато, вицепрезидент по продуктите в Circle:

Разширяването на многоверижната система има за цел да увеличи обхвата на USDC от осем екосистеми на тринадесет и да позволи на разработчиците на блокчейн и на техните потребители да видят по-голяма ликвидност и оперативна съвместимост в рамките на крипто икономиката.

В допълнение към това, Реджинато отново подчерта как поддръжката на USDC от множество блокчейн мрежи може да бъде преломен момент за стабилната монета.

Разширяването на обхвата на USDC отваря вратата на институциите, борсите, разработчиците и др. да правят иновации и да имат по-лесен достъп до надежден и стабилен дигитален долар.

Circle стартира протокол за прехвърляне на USDC

Освен това водещият емитент на стабилни монети е готов да пусне протокол за прехвърляне на USDC между веригите, за да помогне на разработчиците да изградят безпроблемно потребителско изживяване по естествен път между блокчейните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян


С пускането на този протокол, разработчиците на Circle, които създават портфейли, мостове, приложения за плащания и инструменти за финансови услуги, могат да дадат възможност на потребителите да изпращат USDC във всички основни вериги.

Протоколът за прехвърляне между веригите ефективно телепортира USDC от една екосистема в друга, като увеличава максимално капиталовата ефективност и оптимизира потребителското изживяване.

Протоколът е проектиран да позволява на разработчиците и потребителите безпроблемно да прехвърлят USDC в подкрепа на действия като търговия, плащания, и генериране на доходност. Джао Реджинати коментира следното:

В крайна сметка протоколът за прехвърляне между веригите позволява на USDC да функционира като универсален доларов ликвиден слой в екосистемите, осигурявайки най-капиталово ефективния начин за транспортиране на стойност в крипто екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ЕТО ЗАЩО Wall Street Memes ще изригне скоро, а yPredict има потенциал да постигне 10Х растеж през лятото

Крипто пазарите направо са полудели, като всички меме криптовалути се превръщат в моментални звезди, а токени като $PEPE връщат времената, в които дребни инвеститори се превръщаха в Биткойн милионери в рамките на дни.

юни 1, 2023 9:33 4 мин. четене

Какво представлява Aave и защо е толкова популярна сред инвестиралите в ICO на Avorak AI?

След кратък обзор на инвестиралите в ICO на Avorak се вижда, че интересът към Aave е голям, като се има предвид, че това е платформа за кредитиране.

юни 1, 2023 9:30 3 мин. четене

Какво казва ChatGPT за цената на Solana и Tradecurve за 2023 г.

Въпреки че Solana подобрява мрежата си, наскоро тя навлезе в мечи тренд. Междувременно TCRV има светло бъдеще пред себе си, продължавайки своя предпродажбен скок.

юни 1, 2023 9:20 4 мин. четене

ChatGPT прогнозира цената на Solana, Tradecurve може да изпревари SOL през 2023 г.

Тъй като Solana губи инерция и се търгува на червено, Tradecurve е готова да я изпревари и да осигури по-добри печалби, като се покачи 50 пъти преди края на предварителната продажба.

май 31, 2023 13:47 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.