НАЧАЛО Алткойни

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

29.09.2022 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

USDC ще е наличен на пет нови блокчейна

Circle, компанията издаваща стабилната монета USDC, е готова да разшири базата си, за да направи  USDC достъпен на пет нови блокчейна. От следващата година USDC ще бъде достъпен на Near, Optimism, Arbitrum, Cosmos и Polkadot. За сега валутата е налична на Етериум, Solana, Avalanche, Polygon, Tron, Algorand, Flow, Hedera и Stellar.

Стабилните монети се описват като криптовалути, чиято цена е проектирана да бъде обвързана с референтен актив. Може да бъдат обвързани с фиатни валути като щатски долари, борсово търгувани стоки или криптовалути.

Разширяването на обхвата на USDC и наличието им в пет допълнителни блокчейна има за цел да позволи на разработчиците и потребителите на блокчейн да видят по-голяма ликвидност и оперативна съвместимост в областта на криптовалутите.

Както заявява Жоао Регинато, вицепрезидент по продуктите в Circle:

Разширяването на многоверижната система има за цел да увеличи обхвата на USDC от осем екосистеми на тринадесет и да позволи на разработчиците на блокчейн и на техните потребители да видят по-голяма ликвидност и оперативна съвместимост в рамките на крипто икономиката.

В допълнение към това, Реджинато отново подчерта как поддръжката на USDC от множество блокчейн мрежи може да бъде преломен момент за стабилната монета.

Разширяването на обхвата на USDC отваря вратата на институциите, борсите, разработчиците и др. да правят иновации и да имат по-лесен достъп до надежден и стабилен дигитален долар.

Circle стартира протокол за прехвърляне на USDC

Освен това водещият емитент на стабилни монети е готов да пусне протокол за прехвърляне на USDC между веригите, за да помогне на разработчиците да изградят безпроблемно потребителско изживяване по естествен път между блокчейните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян


С пускането на този протокол, разработчиците на Circle, които създават портфейли, мостове, приложения за плащания и инструменти за финансови услуги, могат да дадат възможност на потребителите да изпращат USDC във всички основни вериги.

Протоколът за прехвърляне между веригите ефективно телепортира USDC от една екосистема в друга, като увеличава максимално капиталовата ефективност и оптимизира потребителското изживяване.

Протоколът е проектиран да позволява на разработчиците и потребителите безпроблемно да прехвърлят USDC в подкрепа на действия като търговия, плащания, и генериране на доходност. Джао Реджинати коментира следното:

В крайна сметка протоколът за прехвърляне между веригите позволява на USDC да функционира като универсален доларов ликвиден слой в екосистемите, осигурявайки най-капиталово ефективния начин за транспортиране на стойност в крипто екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто борсата Coinbase добави стейкинг на Avalanche (AVAX)

Крипто борсата Coinbase е готова да пусне стейкинг на Avalanche (AVAX), ход, който подчертава нейния стремеж за пазарна доминация.

24.05.2024 4:00 1 мин. четене

Ето как реагира цената на Етериум на дългоочакваното одобрение на спот ETF

SEC официално одобри 8 предложения за спот Етериум ETF за американските пазари, но как това се отрази на цената на актива?

24.05.2024 1:33 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: SEC официално одобри спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е одобрила ускореното пускане на спот ETF за Етериум, както се посочва в документ, качен на уебсайта на агенцията.

24.05.2024 0:08 1 мин. четене

Все още няма одобрение на спот Етериум ETF – крипто общността тръпне в очакване

С идването на полунощ се очаква решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

24.05.2024 0:01 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.