НАЧАЛО Други

Circle отричат да имат проблеми със стабилната им монета USDC

юли 4, 2022 22:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle отричат да имат проблеми със стабилната им монета USDC

Базираната в САЩ компания за разплащания Circle, която емитира стабилната монета USDC, отрече да изпитва каквито и да било затруднения при поддържането на обвързаността на монетата с щатския долар.

Междувременно предлагането на Tether (USDT) в един от най-използваните ликвидни пулове за стабилни монети остава завишено.

Джереми Алер, главен изпълнителен директор и съосновател на Circle, заяви, че компанията е решила да увеличи усилията си за споделяне на информация в светлината на „фундаменталните предизвикателства и рискове“, с които се сблъскват много компании в криптопространството.

В Twitter Алер добави препратка към блог публикация, озаглавена „Как да бъдем стабилни“, в която компанията навлезе в подробности относно подкрепата на USDC. Сред ключовите моменти в публикацията се твърди, че „USDC винаги е била подкрепена от еквивалентната стойност на активи, деноминирани в щатски долари“.

В нея се добавя, че: 

Резервът на USDC се държи изцяло в парични средства и краткосрочни държавни облигации на САЩ, състоящи се от държавни ценни книжа с падеж до 3 месеца.

Главният изпълнителен директор на Circle също заяви, че е „разбираемо защо някои потребители биха били параноични, като се има предвид историята на измамниците в крипто пространството“. Освен това той заяви, че е наблюдавал „някои очевидни обърквания“ между резервите на USDC и самата стабилна монета.

Резервите на USDC са „регулирани“, каза Алер, като обясни, че това включва правила за това какви активи може да държи Circle като резерви, както и къде могат да бъдат държани. Същевременно самият USDC е стейбълкойн, който се използва на пазарите за кредитиране „далеч от Circle“, каза той.

„Circle е в най-силната позиция, в която някога е била във финансово отношение и ние ще продължим да увеличаваме прозрачността си“, завърши коментара си главният изпълнителен директор на Circle.

Нишката в Twitter се появи, след като през последните седмици някои акаунти в платформата споделиха слухове за Circle, твърдейки, че компанията среща трудности при поддържането на обвързаността на USDC с щатския долар.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Акциите на Voyager Digital спаднаха с 34% след ограничаване на услугите

В изявление от миналата седмица говорител на Circle заяви, че бизнесът на компанията остава „силен“ и че Circle се ангажира да „изгражда доверие и да осигурява пълна прозрачност“. Освен това говорителят се позова на ежемесечните одити на резервите на Circle, извършвани от одиторската фирма Grant Thornton LLP, за да получи подробна информация за подкрепата на USDC.

Предлагането на Tether остава повишено на Curve

Междувременно най-популярният в света стейбълкойн USDT, емитиран от Tether, продължава да бъде под натиск на вторичния пазар, съобщи Bloomberg в неделя.

На протокола за обмен на стабилни монети Curve (CRV) делът на USDT в ликвидния пул за USDT, USDC и DAI все още остава над нивото отпреди срива на Terra (LUNA). 

Повишеното предлагане на USDT показва известно колебание сред търговците относно притежаването му, заяви пред Bloomberg Еду Пател, главен изпълнителен директор на криптоинвестиционната платформа Mudrex.

Tether отрече да има причина за съмнения относно резервите си, като същевременно заяви, че някои хедж фондове се опитват да се възползват от разпространяването на страх на пазара. Главният технологичен директор на компанията Паоло Ардоино заяви в Twitter през юни, че Tether следва ангажимента си „постепенно да се откаже от експозицията [на търговски ценни книжа] и да се премести в американски държавни ценни книжа […]“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене